Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 juli, 2009

Tevreden ondanks vroegtijdig einde
Carlo van Dam valt uit in 24 uur van Spa

VLAARDINGEN - De Saleen S7R van het Oostenrijkse Full Speed Racing-team waarmee Carlo van Dam dit weekeinde deelnam aan de Spa 24 Hours is op de late zaterdagavond na 128 ronden uitgevallen. "Het leek erop dat de motor geen benzine meer kreeg, maar dat was vreemd, want het gebeurde aan het begin van de laatste ronde voor onze geplande pitstop", verklaart Carlo. "Er was bovendien vooraf geen alarm en de motor haperde amper, het was ineens over. Jammer natuurlijk, maar ik kijk desondanks met erg veel plezier terug op mijn deelname aan deze race."

Kortsluiting in de kabelboom zorgde ervoor dat Full Speed Racing tijdens de trainingen en de kwalificatiesessies voor de race amper in actie kwam, maar het probleem werd voor de start verholpen. "Het team vroeg of ik de start wilde doen", aldus Carlo. "In de race ging het eigenlijk best lekker. Ik heb veel gereden en vooral op een natte baan

ging het gewoon goed. We hadden misschien niet de beste auto, maar ten opzichte van de snelste Maserati's en Corvettes presteerden we heel behoorlijk. Het team was tevreden over mijn snelheid en in de paddock kreeg ik veel positieve reacties, dus ik ben gewoon blij dat ik hier aan de start ben verschenen. Wij hadden in de training veel rijtijd verloren door die kortsluiting, maar ondanks dat gedroeg de auto zich nu tamelijk probleemloos. Eén keer kreeg ik in de pits net iets te vroeg slicks gemonteerd en maakte ik op een nog te natte baan een uitstapje, maar voor de rest verliep alles eigenlijk vlekkeloos. Dit is typisch zo'n race waarin je, als je maar blijft rijden, vanzelf naar voren komt, want er gebeurde van alles op de baan en veel auto's vielen uit of raakten in de problemen. Helaas vielen ook wij uiteindelijk stil, maar dat neemt niet weg dat ik het een geweldige race vond en een waardevolle ervaring."

END


Noot voor redacties
Contact details (

Ingezonden persbericht