Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 26-07-2009

Aangebrande pannenkoeken veroorzaken veel rook

Vries Zaterdagavond hebben aangebrande pannenkoeken veel rook veroorzaakt in een woning aan de Westeres. De 53-jarige bewoner was pannenkoeken aan het bakken. Tijdens het bakken was de man in zijn woonkamer in slaap gevallen. De pannenkoeken brandden aan en er ontstond veel rookontwikkeling. Een buurman sloeg alarm nadat een rookmelder in de woning was afgegaan. De bewoner raakte niet gewond. De brandweer had de zaak snel onder controle. (2009028934)

Aanhoudingen betreffende verdovende middelen

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige vrouw uit Emmen en een 21-jarige man uit Klazienaveen aangehouden op de Schansstraat voor het in het bezit hebben van verdovende middelen. Agenten troffen het duo aan in een geparkeerde auto. Toen agenten het tweetal aansprak, werd een sterke weedlucht geroken. Toen de agenten een gesprek aangingen, kwam een zakje met vermoedelijk harddrugs tevoorschijn. Hierop werden de inzittenden verzocht om uit te stappen. De agenten troffen in de auto spullen aan om harddrugs te gebruiken. De goederen en de auto werden in beslag genomen voor nader onderzoek. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. (2009028941)

Vrouw aangehouden voor huisvredebreuk

EMMEN De politie heeft zaterdagnacht een 43-jarige vrouw uit Coevorden aangehouden in een woning aan de Balingerbrink voor huisvredebreuk. De bewoner van de woning had de vrouw meerdere malen verzocht om de woning te verlaten. De vrouw gaf hier geen gehoor aan. De politie werd gebeld. Gearriveerde agenten verzochten de vrouw om de woning te verlaten. Dit wilde zij niet en ze wilde ook haar identiteit niet bekend maken. De vrouw werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De onder invloed van alcohol verkerende vrouw mocht na verhoor het politiebureau verlaten met een dagvaarding op zak. (2009028947)

Politie houdt man na belediging

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op het Raadhuisplein voor belediging. Surveillerende agenten waren met een andere persoon in gesprek en de 18-jarige man begon zich daarmee te bemoeien. De man schold de agenten uit en werd daarop aangesproken. De man bleef doorgaan en werd uiteindelijk aangehouden voor belediging. Tijdens de aanhouding begon de man de agenten te bedreigen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2009028963)

Auto raakt te water

STIELTJESKANAAL Zaterdagavond is een 38-jarige man uit Nieuw Amsterdam met zijn auto van het Stieltjeskanaal geraakt en in het kanaal gereden. De man was in een bocht rechtdoor geschoten en reed het kanaal in. De man verklaarde tegenover de politie dat hij voor iets moest uitwijken en daardoor de macht over het stuur was verloren. De auto zonk gelijk naar de bodem van het kanaal, maar de man wist zichzelf in veiligheid te brengen. Hij raakte niet gewond. De man moest een blaastest ondergaan en bleek niet te hebben gedronken. De auto werd uit het kanaal getakeld. (2009028976)

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

RODEN De politie heeft zaterdagochtend een 66-jarige man uit het Duitse Jever aangehouden in een campingzaak aan de Kanaalstraat. De man had een paar schoenen weggenomen uit de zaak. De man overgebracht naar het politiebureau. Daar aangekomen verklaarde de man tegenover de politie dat zijn 63-jarige vrouw op vrijdag ook een paar schoenen had weggenomen uit dezelfde zaak. De politie hield vervolgens de vrouw ook aan en ze werden allebei verhoord. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt. Ze kregen allebei een bekeuring van 300 euro opgelegd. Beide bekeuringen werden direct betaald. De schoenen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. (2009028865)

Vouwwagen in brand

SCHOONOORD Zaterdagmiddag is een vouwwagen op een camping aan de Slenerweg in brand gevlogen. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond, maar de vouwwagen ging verloren. Er was geen gevaar voor de omliggende tenten. De brand is vermoedelijk ontstaan door een insectenlamp. (2009028899)

BOB blijft BOB tot hij thuis is; alcoholcontroles Zuidlaren en Norg

ZUIDLAREN/NORG Het verkeershandhavingteam van Politie Drenthe heeft zaterdagavond en zaterdagnacht het verkeer in de omgeving van de Zomerfeesten in Zuidlaren en de kermis in Norg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er is tussen 19.00 uur en 03.00 uur gecontroleerd. Bij deze controle zijn 287blaastesten afgenomen. Niemand had te veel alcohol gedronken. Daarnaast hebben twee automobilisten een bekeuring ontvangen voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Zeven automobilisten kregen een bekeuring voor te snel rijden. Op de N373 bij Zuidvelde werd de hoogste snelheid gemeten. Een automobilist reed 130 kilometer per uur, hier geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

BOB

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOBs wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan. Ondanks dat het alcoholgebruik in het verkeer in Drenthe lager ligt dan in de rest van het land, is het zaak om toch steeds weer aandacht te vragen voor dit onderwerp. BOB blijft fris.

Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.