Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten
Zondag 26 juli 2009


* ZOMERCARNAVAL 2009
Het zomercarnaval 2009, zaterdag in het centrum van Rotterdam, is in algemene zin goed verlopen. Tijdens de parade heerste er een gezellige en feestelijke sfeer in de stad. Helaas is er na de parade, om even na acht uur zaterdagavond, bij een steekpartij in de Mauritsstraat een man om het leven gekomen. Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer een bezoeker van het zomercarnaval was.


* STEEKPARTIJ EN AANTAL ARRESTANTEN
Om even na acht uur vond er een steekpartij plaats in de Mauritsstraat, vermoedelijk na een ruzie tussen een aantal mensen. Twee raakten gewond, waarvan er één zeer ernstig. Reanimatie mocht helaas niet baten en hij overleed ter plaatse. De andere is met letsel naar een ziekenhuis gebracht. Een verdachte is aangehouden en naar zijn betrokkenheid bij de steekpartij wordt een onderzoek ingesteld.
In totaal zijn gedurende de zaterdagmiddag tot einde parade twee arrestanten gemaakt voor onder meer: bezit softdrugs en mishandeling.
De stand van zaken rond 23.00 uur is dat er in de avonduren (na acht uur) nog veertien mensen aangehouden zijn voor mishandeling, overtreding Opiumwet en diverse overtredingen. De arrestanten zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt. In de loop van de avond heeft de politie in het centrum van de stad enkele keren ingegrepen bij kleine vechtpartijtjes.

Diverse acties waaronder preventief fouilleren Tijdens het Zomercarnaval is er verschillende keren gebruik gemaakt van het instrument preventief fouilleren Zaterdagmiddag en -avond zijn er verschillende acties preventief fouilleren uitgevoerd door de politie. Er zijn in totaal 151 mensen gecontroleerd, waarbij twee mensen zijn aangehouden, één voor de Wet Wapens en Munitie en één voor de Opiumwet. Bij de verschillende opgestelde EHBO-posten zijn 132 mensen behandeld voor kleine ongemakken. Door ambulancepersoneel zijn 9 mensen ter plaatse behandeld en 25 zijn er voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Goede doorgang
De doorstroming van het verkeer is goed verlopen. Het lijkt erop dat bezoekers gehoor hebben gegeven aan de oproep om met het openbaar vervoer te komen.


* ONDERZOEK DODELIJK STEEKPARTIJ
De recherche van het district Centrum van de politie Rotterdam - Rijnmond is zaterdagavond gestart met een onderzoek naar de dodelijke steekpartij, die zaterdagavond in de Mauritsstraat plaatsvond.
Omstreeks tien over acht kregen een aantal mensen ruzie, die ontaardde in een steekpartij. Twee van hen raakten hierbij gewond. Een 20-jarige Rotterdammer werd direct gereanimeerd, maar helaas mocht dat niet meer baten. Een 19-jarige Rotterdammer is gewond naar een ziekenhuis gebracht.
Kort na de steekpartij werd een verdachte aangehouden. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat hij niets met de zaak te maken heeft. Hij is wel als getuige gehoord.
Een team van rechercheurs is gestart met het onderzoek naar de dader(s) van dit ernstige misdrijf. De achtergrond is vermoedelijk ruzie over een vrouw. De recherche is op zoek naar getuigen en verzoekt mensen die iets gezien of gehoord hebben om contact op te nemen met de recherche aan het bureau centrum via telefoonnummer 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.


* TWEE POLITIEMENSEN GEWOND NA ACHTERVOLGING

De politie heeft zondagochtend twee Rotterdammers gearresteerd na een achtervolging. Twee politiemensen raakten gewond tijdens de achtervolging en de aanhouding.
Rond zeven uur hielden agenten een alcoholcontrole op de Willemsbrug, waarbij zo'n vijf bestuurders al waren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Eén bestuurder negeerde de stoptekens en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging die eindigde met een aanrijding op de Oranjeboomstraat. Tijdens de aanrijding liep een politieman verwondingen op aan zijn schouder.
Politiemensen konden één van de verdachten direct arresteren. Na een achtervolging te voet, werd de tweede verdachte aangehouden. Tijdens een worsteling tussen de verdachte en de politieman sneuvelde een ruit waarbij de agent een slagaderlijke bloeding opliep.
De twee politiemensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van hen is ter observatie opgenomen.
De twee verdachten, Rotterdammers van 33 en 36 jaar, zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn.
De recherche stelt een nader onderzoek in, waarbij o.a. wordt onderzocht of de auto van diefstal afkomstig is. De Willemsbrug is zondagochtend in verband met sporenonderzoek afgesloten geweest.


* MAN GEWOND NA MISHANDELING
HOOGVLIET - Een 43-jarige Rotterdammer is zondag in de vroege ochtenduren gewond geraakt na een mishandeling op de Aveling. Rond vier uur werd, na een ruzie in het verkeer, de 43-jarige mishandeld door een nog onbekende man. Hij liep meerdere verwondingen op en is
De recherche stelt een onderzoek in naar de verdachte.


* WONING UITGEBRAND
SCHIEDAM - Een 38-jarige bewoner van de Bellstraat is zaterdagavond gewond geraakt na een brand in zijn woning. De woning brandde volledig uit. Het slachtoffer liep brandwonden op en is overgebracht naar het ziekenhuis.
De Technische Recherche stelt, zodra dat mogelijk is, een nader onderzoek in naar de exacte oorzaak van de brand waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.


* POLITIE PAKT OVERLAST AAN
OUDDORP - Politiemensen van het district De Eilanden hebben, zaterdagavond, na klachten van overlast, een controle gehouden bij de bushalte aan de Stationsweg.
Agenten zagen dat een 15-jarige jongen uit Goedereede een flesje bier had gedronken en weggooide.
Na overleg met zijn moeder, is de jongen doorverwezen naar HALT.

Zaterdag 25 juli 2009


* BATTLE OF THE DRUMS
De 'warming up' vrijdagavond, voorafgaand aan de parade van het Zomercarnaval op zaterdag, kende een goede sfeer en is rustig verlopen. 'The Battle of the Drums' is een jaarlijks terugkerend spektakel op de avond voor het daadwerkelijke zomercarnaval. Ook tijdens deze 'warming up' heeft de politie gebruik gemaakt van het instrument 'preventief fouilleren'. In totaal werden op twee locaties 276 mensen gecontroleerd. Acht van hen zijn aangehouden, onder wie twee voor de Wapenwet. Eén van de verdachten was in het bezit van een vuurwapen en een ander had twee messen bij zich. De overigen zijn bekeurd voor diverse overtredingen. Bij andere voorvallen zijn nog veertien mensen gearresteerd. Eén man was in het bezit van een vuurwapen, hij is aangehouden en ingesloten. De anderen kregen processen-verbaal voor: bezit verdovende middelen, bedreiging en wet id.


* MEISJE BELEDIGT EN SCHOPT POLITIEMENSEN NA ARRESTATIE MISHANDELING

De politie heeft vrijdagavond een 15-jarig meisje uit Rotterdam gearresteerd voor openlijke geweldpleging op de Van Lennepstraat. Tijdens de aanhouding verzette zij zich en beledigde politiemensen.
Rond half negen kreeg de politie de melding dat drie meisjes de eigenaar van een cafetaria hadden bedreigd met de dood na een onenigheid om wisselgeld. Ook zou het drietal hebben geprobeerd de vrouw van de 58-jarige eigenaar te slaan.
De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en arresteerde de drie verdachten, een meisje van 15 en twee 16-jarige meisjes uit Rotterdam, voor de zaak. De 15-jarige verdachte schold de agenten uit voor alle allerlei levensbedreigende ziektes en schopte een politieman twee keer tegen zijn been.
Zij en de twee andere meiden zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.


* POLITIEMAN IN GEZICHT GESTOMPT TIJDENS AANHOUDING; VERDACHTE

GEARRESTEERD
Een politieman is vrijdagmiddag op de Van Duylhof gewond geraakt toen hij tijdens een aanhouding in zijn gezicht werd gestompt. Politiemensen waren rond twee uur naar de Van Duylhof gegaan na een melding dat een auto werd vernield. De verdachte, een 21-jarige Rotterdammer, verzette zich tijdens de aanhouding en stompte de agent midden in zijn gezicht. Hij liep onder meer letsel op aan zijn neus en twee tanden door zijn lip. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

De politie heeft een hakbijl in beslag genomen die mogelijk tijdens de vernieling is gebruikt.


* MAN NA BELEDIGING AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Een 22-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag aangehouden voor belediging van politiemensen op de Mgr Nolenslaan. Rond half vijf kreeg de man een bekeuring omdat hij alcohol dronk op straat. Toen agenten zagen dat de scooter van de Rotterdammer niet verzekerd was en vertelden dat zij deze voor nader onderzoek in beslag namen, schold de verdachte hen uit. Hij werd aangehouden voor belediging.
In de scooter hebben de politiemensen een groot vleesmes en zakjes hennep gevonden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE CONTROLEERT BROMFIETSERS
BRIELLE/HELLEVOETSLUIS - Bromfietsbestuurders die zich niet aan de geldende verkeersregels houden zorgen, vaak onbewust, voor gevaarlijke verkeerssituaties. Zo kunnen vooral fietsende kinderen een te hard rijdende, passerende bromfietser niet altijd goed inschatten. Door een onverwachte beweging ontstaan er dan regelmatig valpartijen.
Ook te gladde banden en slecht werkende remmen kunnen tot een ongelukkige val leiden.
Donderdag werden er de hele dag controles gehouden op verschillende locaties in Brielle en Hellevoetsluis. Er werden 45 scooters en bromfietsen gecontroleerd. In 42 gevallen werd er een bekeuring uitgeschreven. In 18 gevallen was dit omdat de betreffende bromfiets de toegestane constructiesnelheid overschreed. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/h. Vijf bromfietsen hadden geen goed werkende remmen en in vier gevallen werd er bekeurd omdat het profiel van de band niet meer toereikend was.
Verder werd er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, het niet tonen van een rijbewijs, het hebben van een niet gasdichte uilaat, het niet dragen van een helm en het rijden zonder kentekenplaat. Eén van de scooters werd in beslag genomen nadat bleek dat het kenteken niet overeen kwam met het chassisnummer. Deze is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.
* IS DIT DE LOKAUTO?
HELLEVOETSLUIS - Om autoinbraken tegen te gaan zet de politie verschillende middelen in. Zo wordt er regelmatig gecontroleerd en worden mensen opgeroepen om het te melden als zij iets verdachts zien.
Ook wordt er, in navolging van andere locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond, in Hellevoetsluis een zogenaamde 'lokauto' ingezet. Mochten inbrekers deze auto uitkiezen om goederen te ontvreemden, dan worden zij op de camera gezet. De komende periode staat deze auto geparkeerd op een locatie in Hellevoetsluis. Om zowel oplettende burgers als autoinbrekers hiervan op de hoogte te brengen heeft de politie vrijdag flyers uitgedeeld op onder andere de Jachthoorn en de Valentijn Klotzstraat.
Op deze flyer werd ook aangegeven hoe een autobezitter kan voorkomen dat er wordt ingebroken in de auto. Zo wordt er gewaarschuwd voor het achterlaten van waardevolle goederen in een auto en het gebruik van bluetooth apparaten in het voertuig. Ook wanneer deze niet actief gebruikt worden of zichtbaar zijn kunnen ze getraceerd worden.