The International Holland Music Sessions


Zomerfestival in Bergen van 26 juli t/m 15 augustus

BERGEN NH, 20090629 -- The International Holland Music Sessions is ook dit jaar gastheer van ruim honderd pianisten, violisten, cellisten en een groot aantal docenten tijdens het 22e zomerfestival dat in het Noord-Hollandse Bergen plaatsvindt van 26 juli t/m 15 augustus.

In deze periode zijn er tal van evenementen in de vorm van openbare masterclasses en concerten. In Bergen NH vinden middag- en avondconcerten plaats in de Ruïnekerk en koffieconcerten in Museum Kranenburgh, terwijl de Remonstrantse Kerk in Alkmaar plaats van handeling is voor de openbare masterclasses en avondconcerten. Daarnaast treden er in deze periode musici op in den Hoorn ( Texel ), Enkhuizen, Oosterland, Schermerhorn, de Rijp, Muiden ( in het Muiderslot ), Warmenhuizen en Leeuwarden.
Bijzonder is ook het zog. lichtjesavondconcert op woendag 5 augustus. Dan treedt een aantal musici op in de tuin van Museum Kranenburh in Bergen NH, aanvang 21.00 uur.
Het volledige programma is vanaf eind juni te vinden op www.tihms.com

Dit jaar wordt de samenwerking met de Holland America Friendship Foundation verder uitgebouwd hetgeen resulteert in de komst van ca 25 Amerikaanse musici, het grootste contingent. Onder de 33 andere landen zijn dit jaar voor het eerst Taiwan, Nieuw Zeeland en Oezbekistan.

The International Holland Music Sessions is een van de belangrijkste festivals in de wereld voor de ondersteuning van buitengewoon internationaal toptalent in de klassieke muziek. De openbare masterclasses viool, piano en cello worden verzorgd door beroemde musici als Boris Berman, Llouis Claret, György Pauk, Matti Raekallio, Philippe Muller, Jacques Rouvier, Josef Rissin, Lee Kum Sing, Johannes Goritzki, Lydia Mordkovitch, Ari Vardi en Jan Marisse Huizing. De jonge musici zijn na auditie toegelaten tot dit inmiddels gerenomeerde festival.
In de afgelopen jaren heeft The International Holland Music Sessions vele musici begeleid op weg naar het internationale concertpodium, zoals Quirine Viersen,
Liza Ferschtman, Paolo Giacometti en het Storioni Trio maar ook vele buitenlandse musici.
Diverse musici die eerder deelnamen aan het festival behoren inmiddels tot prijswinnaars van belangrijke concoursen zoals dit jaar Rosanna Philippens die nog onlangs het Oskar Back Viool Concours won en Amber Docters van Leeuwen, winnares van het Nationale Cello Concours 2009.
Met recht kan gesproken worden van het zomerfestival van The International Holland Music Sessions als springplank naar internationaal succes.





The International Holland Music Sessions