Ingezonden persbericht


C.V. De Plintepuutsjere VOLS anno 2003

Persbericht

21 juni 2009

Zomercarnaval en dorpsbarbecue in Vaals op zondag 26 juli

Braziliaanse en exotische sferen tijdens de tropische parade in het centrum van Vaals

Geïnspireerd door het Zomercarnaval in Rotterdam en het Braziliaans Carnaval, organiseren CV de Plintepuutsjere een soortgelijk evenement (in een kleinere vorm) tijdens alweer de 6e editie van Vols Tropical in Vaals. Op zondag 26 juli zal er vanaf 14.00 uur namelijk een tropische parade plaatsvinden met een fantastisch eindfeest, inclusief dorpsbarbecue en een optreden van de Heineken-band.

De tropische parade op zondag 26 juli

Op zondag 26 juli vanaf 14.00 uur barst het feest los door het centrum van Vaals. Steelbands, buikdanseressen, sambabands, steltlopers, vuurspuwers en alles wat ook maar te maken heeft met tropische sferen, je ziet het tijdens de unieke zomeroptocht van Vols Tropical. Ook de inwoners van Vaals en omgeving zullen hun Hawaï- en tropicalmoves tonen tijdens deze optocht. Diverse carnavalsverenigingen, steelbands, buikdanseressen, basisscholen en andere enthousiastelingen hebben reeds aangegeven mee te lopen tijdens dit unieke gebeuren! De optocht zal om 14.00 uur starten bij Landal Hoog Vaals en de route is als volgt: Randweg, Maastrichterlaan, Swjats Jris, Bloemendalstraat, Bosstraat, Maastrichterlaan, Tyrellsestraat, Lindestraat, Kerkstraat, Maastrichterlaan en eindigend op het Prins Willem Alexanderplein. Wanneer u en/of uw vereniging/groep geïnteresseerd is om deel te nemen, dan is dit nog mogelijk. U kunt uw interesse kenbaar maken via emailadres hermanwehkamp@home.nl.

Het eindfeest met dorpsbarbecue

Op het Prins Willem Alexanderplein zal het feest aansluitend voortgezet worden met om 16.00 uur een knallend (gratis) concert van de Heineken Band. Natuurlijk zal ook dit feest tropisch aangekleed zijn met slingers, palmbomen, zand en niet te vergeten heerlijke frisse cocktails! Ooit met het hele dorp gebarbecued? Dit is uw kans want om de inwendige mens te versterken is er mega-barbecue aanwezig. Voor slechts E 7,50 in de voorverkoop kunt u een barbequekaart kopen, waarmee u drie stukken vlees ontvangt, aangevuld met lekkere salades, stokbrood en sausjes.

Gratis consumptie dankzij de Vrienden van Vaals
De Vrienden van Vaals zijn een groep enthousiastelingen die het beste voor hebben met de gemeente Vaals, haar inwoners en bezoekers met betrekking tot 'wonen, werken en recreëren/verblijven'. Vandaar dat zij Vols Tropical een warm hart toedragen. Op zondag zullen zij ook de bezoekers van het eindfeest trakteren! Binnenkort zal er namelijk in het Vaalser Weekblad een actiebon verschijnen, die je als bezoeker van het eindfeest kunt inleveren voor een gratis consumptiebon tijdens het slotfeest op zondag 26 juli.

Informatie
De Tropical Parade plus eindfeest van het Vols Tropical-weekend vindt plaats op zondag 26 juli. Bij goed weer zal het slotfeest buiten op het vernieuwde Prins Willem Alexanderplein te Vaals gaan plaatsvinden. Bij regenvoorspelling zullen alle activiteiten naar feestzaal De Obelisk verplaatst worden. De barbequekaart bedraagt in de voorverkoop E 7,50 per persoon. De kaartverkoop is reeds gestart bij Sparla Staps aan de Maastrichterlaan 92 in Vaals en de VVV Limburg Winkels in Heerlen, Epen, Valkenburg en Sittard. Kijk voor meer informatie op de website www.volstropical.nl.

***