Ingezonden persbericht


The greatest motion picture of all time

Tenacious D -The Pick Of destiny met JACK BLACK

Amsterdam, 29 juni 2009
Op 26 juli om 20.00 uur zendt Comedy Central de komische film Tenacious D uit met Jack Black en Kyle Gass. In deze 'rock-comedy' beslist Jack om zijn geboortestad te verlaten voor Hollywood. Hij denkt dat hij daar de kans zal krijgen om door te breken als echte rockster. Samen met zijn nieuwe vriend Kyle begint hij de band Tenacious D. Als zij erachter komen dat ze met de zogenaamde 'Pick Of Destiny' de wereld kunnen veroveren besluiten ze alles op alles te zetten om het gewilde gitaarplectrum te bemachtigen. De film is nog nooit eerder op tv uitgezonden in Nederland. Aan Comedy Central nu de eer!

Het verhaal is voor een deel gebaseerd op het echte leven van Jack Black en Kyle Gass. Maar Jack Black zou niet Jack Black zijn als er niet een enorm komisch sausje over heen zou zijn gegoten. In 'Tenacious D - The pick of Destiny' gaan Jack en Kyle opzoek naar een bepaald soort plectrum, gebruikt door vele rocklegendes. Het plectrum, dat ze uit het Rock-'n-roll museum stelen, blijkt echter tot overmaat van ramp afkomstig te zijn van Satan himself. Dit zorgt voor de nodige hilarische situaties waarin Jack en Kyle uiteindelijk in een 'rock-off' met de duivel belanden. Naast Jack Black en Kyle Gass zien we oa. Meat Loaf voorbij komen als de vader van Jack, Ben Stiller als de eigenaar van het gitaarcentrum en Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) als Satan. De film is geregisseerd door de musicus en poppenspeler Liam Lynch.

De doorbraak van de band Tenacious D kwam in 2002 met het nummer Tribute. Het nummer was afkomstig van hun debuut album dat in 2001 al uitkwam. Zonder deze single was deze film er waarschijnlijk nooit gekomen. Kortom, Tenacious D - In the Pick of Destiny is een film die je gezien moet hebben. Al is het alleen al om te beoordelen of de zelfverzonnen taglijn van Jack en Kyle 'the greatest motion picture of all time' echt bestaansrecht heeft.

Tenacious D- The pick of Destiny, zal te zien zijn op 26 juli om 20.00 bij Comedy Central.


- EINDE BERICHT -


Ingezonden persbericht