Gemeente Schermer


Lunchconcert op bijzondere locatie: Schermerhorn

(15-07-2009)

In de serie Concerten op Bijzondere Locaties organiseert The International Holland Music Sessions, in samenwerking met HDCMedia, op zondag 26 juli een lunchconcert in de Grote Kerk Schermerhorn.

Het is voor de tweede keer dat de Grote Kerk Schermerhorn onderdeel uit maakt van het internationale Zomermuziekfestival dat The International Holland Music Sessions organiseert met masterclasses en concerten op diverse locaties. Een keur van jonge talentvolle musici reist vanuit de hele wereld naar Nederland om op te treden in de Ruïnekerk in Bergen, in de Ridderzaal, in het Muiderslot, in het Concertgebouw en op vele andere locaties... En ook in de Grote Kerk Schermerhorn.

Op 26 juli zullen daar om 12 uur Marek Sedivy. (piano) en Miroslav Ambros (viool) uit Tsjechië te horen zijn. Zij spelen werk van Beethoven, Chopin, Ravel en Ysaye. Het concert wordt ingeleid en toegelicht door de muziekcriticus Hans Visser

De Tsjechische cellist Miroslav Ambros (1987) studeerde aan het C.M. von Weber Conservatorium in Dresden en aan de Muziekacademie in Praag. Thans studeert hij Prof. Krysztof Wegrzyn aan de Musikhochschule in Hannover en daarnaast volgt hij privélessen bij maestro Josef Suk. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Pinchas Zukerman, Zakhar Bron en Ruggierro Ricci. Hij bespeelt een viool van de Italiaanse bouwer Camillo de Camilli uit 1734, in bruikleen van de Staatscollectie van het 'National Museum of the Czech Republic'. Miroslav Ambros neemt voor de tweede keer deel aan de Summer Academy van The International Holland Music Sessions. De Tsjechische pianist Marek Sedivy (1987) studeerde privé en later aan de Praagse Muziekacademie bij Prof. Martin Ballý. Ook volgde hij lessen bij Prof. Ivan Klánský en volgde hij een masterclass aan de Muziekacademie in Oslo bij Prof. Ivan Hlinka. In 2005 nam hij een CD op met werken van Vork in het Rudolfinum in Praag. Hij werd uitgenodigd om te concerteren in de serie 'Josef Suk invites young talents' en maakte in 2007 een concerttournee door Japan. Marek Sedivy neemt voor de eerste keer deel aan de Summer Academy van The International Holland Music Sessions in Bergen NH.

Het concert in de Grote Kerk Schermerhorn begint om 12 uur. Toegang ¤ 10,- CJP/Jongeren ¤ 5,-