Gemeente Zoetermeer

Rondleiding door de Natuurtuin

Geneeskrachtige kruiden

Natuurliefhebbers kunnen op zondag 26 juli onder leiding van een gids een wandeling maken door de Natuurtuin. De gratis wandeling start om 14.00 uur bij infocentrum ât Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Deelname is gratis.

De excursie staat in het teken van geneeskrachtige planten die in de Natuurtuin staan. Veel planten staan van oudsher bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Vroeger werden ze veel toegepast, tegenwoordig is het gebruik van de planten veel minder bekend. Bijvoorbeeld van kamille kan kamillethee gemaakt worden en van brandnetels kan soep en thee getrokken worden. Daarnaast zijn op de dijk verschillende zomerbloeiers te zien, zoals peen en pastinaak. Langs het water bloeien het koninginnenkruid, de kattenstaart en de moerasandoorn.

Sinds eind mei is er een nieuwe folder uit van de Natuurtuin. Deze is verkrijgbaar in de hal van het stadhuis en ât Westpunt in het Westerpark. Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Geïnteresseerden kunnen voor informatie terecht bij de volgende telefoon (079) 33160669 en (079) 3413473 of via de email natuurtuin.zoetermeer@xs4all.nl.