Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 26-07-2009

Man overleden na verkeersongeluk

WILNIS- Een 36-jarige man uit Woerden is zaterdagmiddag overleden na een verkeersongeval.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval aan de Mijdrechtse Dwarsweg. Het slachtoffer reed met zijn motor vanaf Mijdrecht in de richting van Wilnis. Een 26-jarige man uit Vinkeveen reed met zijn auto in tegengestelde richting. Hij wilde naar het tankstation en sloeg linksaf over de rijstrook waar de motorrijder reed. Ze kwamen met elkaar in botsing.

De man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen tijdens grote verkeerscontrole

MIJDRECHT- Op vrijdag 24 juli zijn drie personen aangehouden tijdens een grote verkeerscontrole.

Van 15.00 uur tot 22.00 uur hield de politie, samen met onder andere de Koninklijke Marechaussee, het UWV en de Douane een grootscheepse verkeerscontrole aan de Dorpsstraat.

Drugs

Al in het eerste uur hield de politie twee personen aan. Een 30-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn en een 41-jarige man uit Kudelstaart hadden harddrugs en een wapen in hun auto liggen. Goederen die in de auto zijn gevonden, zijn mogelijk afkomstig van diefstal.

Vals identiteitsdocument

Later werd een 38-jarige man uit Dronten aangehouden. Hij liet een identiteitsdocument zien dat niet van hem was. Het bleek dat de man onrechtmatig in Nederland verblijft. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De man wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Het UWV voerde 85 controles uit. Van zes personen wordt de uitkering gecontroleerd. Drie personen werden aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. De arbeidsinspectie trekt twee Polen na die niet in de systemen voorkwamen.

Verder zijn een flink aantal bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, het overschrijden van de constructiesnelheid (bromfiets) en het rijden door rood licht.

Bestelbus belandt in sloot

BREUKELEN- Een 30-jarige man uit Houten is zaterdagavond met zijn bestelbus in de sloot beland. Hij had teveel gedronken.

Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding dat een bestelbus in een sloot naast het Zandpad lag. Er zaten geen personen meer in. Het bleek dat de 30-jarige man uit Houten drie personen vervoerde. Ter hoogte van het Zandpad verloor hij de macht over het stuur en kwam in de sloot terecht. Er brak brand uit en de personen verlieten allen het voertuig. De man had gedronken en agenten hielden hem aan. Op het politiebureau wees de ademanalyse 395 ug/l uit. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeluk.