Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen voor drugs

Nijmegen, 26-07-2009 o In Nijmegen controleerde de politie zaterdag twee verdachten op grond van de Opiumwet, wat resulteerde in hun aanhouding. In de wijk Lindenholt zag een politieman in vrije tijd rond 17.00 uur in de buurt van een kinderboerderij een vermoedelijke drugsdeal en waarschuwde de politiemeldkamer. Bikers stelden zaterdagavond nader onderzoek in toen zij op de Karthuizerhof een man een joint zagen draaien met wit poeder erin, vermoedelijk coke.

In Lindenholt nam de agent mogelijke dealactiviteiten waar en volgde de verdachte, terwijl hij contact hield met dienstdoende collega's. Die hadden intussen in de omgeving post gevat en spraken de verdachte op de Leuvensbroek 12e straat aan. Hij bleek 12 zakjes wiet bij zich te hebben. Na zijn aanhouding is de man, een 32-jarige Nijmegenaar, overgebracht naar het politiebureau waar hij is afgehoord. Hij deed afstand van de drugs en kreeg een boete opgelegd van 150 euro.

's Avonds controleerden bikers van politie op de Karthuizerhof een 23-jarige Nijmegenaar. Naast de joint lag er om hem heen op de grond meer los spul, vermoedelijk drugs. De man is als verdachte aangehouden voor verder verhoor. Intussen werd de aangetroffen en in beslag genomen drugs getest. Het bleek te gaan om heroïne en cocaïne. De Nijmegenaar kreeg alvast een waarschuwing verblijfsontzegging, maar zit nog vast voor nader onderzoek. Hij is in verzekering gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 26-07-2009 11:52 | © Regio Gelderland-Zuid |