Politie Haaglanden

Persberichten 26 juli

Haaglanden, 26-07-2009

Overval, politie zoekt getuigen
Den Haag Twee mannen overvielen zaterdag ochtend 25 juli om 10.00 uur Cash Coverters aan de Dierenselaan. De twee gingen gewapend en met bivakmutsen op het pand binnen en bedreigden het aanwezige personeel. De twee donker getinte daders dwongen personeel de kluis te openen, waarna ze met de inhoud van de kluis het pand verlieten aan de zijde van de Kootwijkstraat. De daders, waarvan er één een fors (dik) postuur had, waren gekleed in een donker kleurige en een groene fleece trui en droegen beiden een spijkerbroek. Één van hen droeg witte schoenen met blauwe strepen en had een groene bivakmuts op. De politie zoekt getuigen van deze overval. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gesnapt met gestolen portemonnee
Den Haag Een 24-jarige vrouw uit Den Haag merkte zondag 26 juli omstreeks 02.30 uur dat, terwijl zij in de Wagenstraat in een café zat, haar portemonnee gestolen was. Met de eigenaar van het café rende ze direct naar buiten waar ze een man zagen weglopen die net het café verlaten had. De vrouw zag dat uit de jaszak van de man haar portemonnee viel. Gewaarschuwde politieagenten hielden de 26-jarige man uit Den Haag aan. In zijn kleding troffen de agenten nog een portefeuille en sigaretten van de vrouw aan. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 24-jarige man werd zaterdag 25 juli om 03.40 uur slachtoffer van een straatroof. Het slachtoffer liep op de Suezkade toen twee mannen hem van achteren vast pakten en op de grond gooiden. Een derde man die van voren op hem afkwam riep dat het om een beroving ging. Het slachtoffer dat op de grond lag, werd door de drie mannen geschopt. De drie, allen van Noord Afrikaanse afkomst, doorzochten zijn jas zakken en namen geld en een telefoon mee. Één van de drie was ongeveer 1.80 lang, had een lang smal gezicht en donker krullend haar. Deze dader droeg leger groene bovenkleding en een spijkerbroek. Een andere dader droeg donkere bovenkleding en een spijkerbroek. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Ravage na aanrijding
Den Haag - Politieagenten die zondag 26 juli om 01.50 uur naar een aanrijding werden gestuurd op de kruising Theresiastraat met de Prins Clauslaan troffen een ravage aan. Door nog onbekende oorzaak knalden twee automobilisten op de kruising op elkaar waardoor er één van de autos 180 graden draaide en tegen een paal terechtkwam. De bestuurder van deze auto, een 40-jarige man uit Den Haag raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. De andere automobilist 36-jarige man uit Delft verloor door de aanrijding de macht over het stuur en schoot de weg af dwars door een abri heen. De Delftenaar werd ook naar een ziekenhuis gebracht, zijn verwondingen bleken mee te vallen. De politie onderzoekt de aanrijding.

Controle reizigers tram
Den Haag Samen met medewerkers van de HTM controleerde de politie vrijdag 24 juli tussen 19.00 uur en 00.30 uur reizigers van de tram in de omgeving van Bouwlust en Vrederust. De aanleiding voor deze gemeenschappelijke controle waren meldingen van overlast. De HTM controleerde passagiers op het hebben van een geldig plaatsbewijs, 39 passagiers kregen een bekeuring omdat zij geen geldig plaatsbewijs hadden. Twaalf personen kregen een proces-verbaal omdat zij zich niet konden legitimeren. Twee personen moesten mee naar het politiebureau omdat zij beledigingen uitten naar de medewerkers van de HTM en politieambtenaren, één man werd aangehouden voor een nog openstaande boete.

Wateroverlast van hennepkwekerij
Den Haag Omdat de buren klaagde over wateroverlast namen gewaarschuwde agenten vrijdag 25 juli omstreeks 17.55 uur een kijkje in een pand aan de Dierenselaan. In de woning troffen zij een hennepkwekerij met 411 planten aan. Alle planten en apparatuur werden uit de woning gehaald en vernietigd. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man rijdt in op agent
Den Haag Een 34-jarige man uit Den Haag, die zaterdag 25 juli op de Jan Hendrikstraat reed en een stopteken kreeg van een agent, negeerde dit en gaf in plaats van te stoppen, gas. De agent kon nog net opzij springen, hij kon nog wel het kenteken door geven aan collegas. Agenten troffen later de geparkeerde auto aan en met toestemming van de Officier van Justitie hielden zij de Hagenaar aan. De Hagenaar, die verdacht wordt van poging doodslag, zit nog vast voor verhoor.

Gesnapt bij vernielen dak school
Leidschendam Oplettende getuigen zagen zaterdag 25 juli om 16.10 uur twee jongens op het dak van een school aan de Burgemeester Sweenslaan vernielingen aanrichten en belden de politie. De twee jongens, 12 en 14 jaar, uit Leidschendam en Zoetermeer hadden met een mes gaten in de dakbedekking gesneden. De twee jongens moesten mee naar het politiebureau en kregen in overleg met hun ouders allebei een HALT verwijzing.
De schade aan het dak bedraagt ongeveer 600 euro.

Dronken met auto tegen boom
Wassenaar Politieagenten troffen 25 juli omstreeks 05.55 uur op de Ter Weerlaan een auto zonder bestuurder aan tegen een boom. De auto had forse schade en de airbags waren uitgeklapt. Op de airbags troffen de agenten bloed aan. Via het kenteken achterhaalden de agenten het adres van de mogelijke bestuurder en troffen daar een 28-jarige man aan, die bloed op zijn gezicht had. De onfortuinlijke automobilist, die alcohol gedronken had, moest mee naar het politiebureau en blies daar 875 ugl. De Wassenaarder bekende gedronken te hebben en met zijn auto tegen een boom te zijn gereden. Met meerdere processen verbaal voor onder andere rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval kon de man naar huis. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Betrapt op gestolen scooter
Rijswijk Twee jongens op een scooter, waarvan er één geen helm droeg, trokken zaterdag 26 juli om 03.00 uur de aandacht van surveillerende agenten. Bij controle bleek dat de twee, 17 en 24 jaar, beiden uit Den Haag, reden op een scooter die niet van hun was. Aan het bureau verklaarden de twee dat zij in een woning waar ze op bezoek waren de sleuteltjes van de scooter hadden zien liggen en deze hadden meegenomen. Beiden zitten nog vast voor verhoor.

Snelheidscontrole
Wateringen - Bij een snelheidscontrole zaterdag 25 juli op de Wippolderlaan (in beide richtingen) tussen 19.30 uur en 23.55 uur controleerde de politie 2187 passanten. Driehonderddertig daarvan reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km/u daar waar 80 km/u is toegestaan. De snelheidsovertreders kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Negeren stopteken
Delft Een 18-jarige man uit Delft die op de Koornmarkt reed op een scooter zonder verlichting meende zondag 26 juli om 00.22 uur dat hij een stopteken van twee agenten op een fiets kon negeren. De Delftenaar gaf gas in plaats van te stoppen en probeerde tussen de twee agenten door te rijden. Één van de agenten pakten de arm van de man beet en werd een paar meter meegesleurd. De Delftenaar reed vol gas verder, op de Wijnhaven hielden de agenten de man aan. Aan het bureau bleek dat de scooter opgevoerd was, en dat de man geen rijbewijs had. De Delftenaar krijgt meerdere processen verbaal, hij zit nog vast voor verhoor.

Gepakt bij diefstal bouwmaterialen
Pijnacker Een medewerker van de beveiliging van een bouwbedrijf aan de Madelief zag zaterdag 25 juli om 07.00 uur twee mannen bouwmaterialen in een witte auto laden en vervolgens het bouwterrein afrijden. De beveiligingsbeambte waarschuwde de politie en zag de witte auto even later met de beide mannen op de Akkerlanden. Samen met de gewaarschuwde agenten werden de twee mannen aangehouden. In de laadruimte van de auto werden een haspel met daarop 500 meter draad, een gevulde jerrycan en een aggregaat aangetroffen. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Aangehouden voor graffiti
Zoetermeer Meerdere getuigen belden zaterdag 25 juli omstreeks 07.20 uur de politie dat een groep jongeren het station van de Randstadrail bekladden met viltstiften. In totaal moesten zes jongeren mee naar het politiebureau waarvan er drie in de leeftijd van 12 en 13 jaar bekenden graffiti te hebben aangebracht. Twee kregen een HALT verwijzing, de 13-jarige die al eerder met een HALT verwijzing op zak naar huis ging, kreeg een proces-verbaal.

Twee jongens vast voor vernieling
Zoetermeer Politie agenten kregen zaterdag 25 juli omstreeks 23.15 uur een melding dat twee jongens op station Buytenwegh ruiten zouden ingooien. De jongens zouden in de tram zitten die stilstond op het station. Op het station troffen de agenten beveiligers van de HTM met de twee jongens (15 en 16 jaar) beiden uit Zoetermeer. De twee zitten nog vast voor verhoor.