Politie Groningen

Zondag 26 juli 2009

Provincie Groningen , 26-07-2009

Groningen: jongen rijdt in op fietsende agent

Een 17-jarige jongen uit Oude Pekela is zaterdagnacht op de Gelkingestraat met een auto ingereden op een fietsende agent. De jongen reed samen met twee dorpsgenoten (18 jaar en 15 jaar) in de Gelkingestraat tegen de voorgeschreven richting in. Toen de agent de jongen een stopteken wilde geven gaf de bestuurder gas en reed in de richting van de politieman. De auto miste de diender op een haar. Op het moment dat de biker samen met zijn collega de jongen wilde aanhouden ging hij er achteruitrijdend vandoor. Het lukte de agenten de jongen korte tijd later uit de auto te trekken en in te rekenen. Op het politiebureau bleek hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Uiteraard is de jongen gezien zijn leeftijd niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 20-jarige man uit Heeswijk-Dinther is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt spraken de agenten met een verwonde man. Hij vertelde de agenten dat hij in de kroeg door de verdachte tegen zijn neus was geslagen. De aanleiding van de ruzie is onbekend. De man is met vermoedelijk een gebroken neus naar de dokter gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: mannen aangehouden voor openlijk geweld

Een 20-jarige man uit Hoogezand is samen met een 19-jarige man uit Delfzijl zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Herestraat in Groningen. Het tweetal had volgens een portier van een bar aan de Grote Markt een derde man belaagd en met een riem geslagen. Op basis van een signalement troffen de agenten de twee geweldplegers in de Herestraat aan. De oudste van de twee gooide op dat moment net een riem in een vuilnisbak. De twee zijn in de boeien geslagen. De politie stelt een onderzoek in. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Groningen: alcomobiliste aangehouden

Een 38-jarige vrouw uit het Duitse Emstek is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De bestuurster van een auto had bij de controle een flesje bier in haar handen. Dat was voor de politie een reden de vrouw op alcoholgebruik te controleren. De Duitse had behoorlijk te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek zij ruim 2,2 promille alcohol in haar bloed te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Eikenlaan in Groningen. De bestuurster van een auto remde vrij plots voor een overstekende voetganger bij een voetgangersoversteekplaats. Zij werd van achteren aangereden door een achteropkomende automobilist. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Haren: mannen aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen (19 jaar uit Haren en 18 jaar uit Peize) aangehouden voor vernieling. Op de Potgieterlaan troffen de agenten het tweetal op een bankje aan. Een getuige vertelde de dienders dat hij had gezien dat de mannen zojuist twee autos aan de Potgieterlaan hadden vernield. Toen de agenten een onderzoek instelden zagen zij dat van beide autos de voorruit was ingegooid. In de buurt van de vernielde autos lagen twee stenen op straat. De twee jongens zijn daarop ingerekend. Ze zitten vast. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: man omgekomen bij ongeval

Een 18-jarige man uit Gasselternijveen is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een ongeval op de Handelsstraat in Stadskanaal. De man was samen met twee vrienden op stap geweest. Onderweg naar huis fietste de man voor de twee vrienden uit, waarbij de vrienden hem uit het oog verloren. Verontruste ouders belden de politie. Bij een onderzoek zaterdagavond in het kanaal in Stadskanaal troffen duikers van de brandweer het levenloze lichaam van de jongen aan. Tevens werd zijn fiets gevonden. De politie gaat uit van een ongeval.

Grijpskerk: man aangehouden voor vernieling huisraad

Een 43-jarige man uit Grijpskerk is vrijdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden voor de vernieling van huisraad van zijn ex-vriendin. De vriendin deed aangifte nadat de man in de woning een tafel omver had gegooid en een ventilator had vernield. De man zit vast, hij zegt graag hulp te willen bij zijn problemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Oldekerk: automobilist raakt bekneld na botsing tegen boom

Een 20-jarige man uit Niekerk is vrijdagavond op de Kroonsfelderweg in Oldekerk met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder kwam door onbekende oorzaak met de rechter wielen van zijn auto in de berm terecht. Hij kwam door een stuurfout vervolgens met zijn auto tegen een boom aan de overzijde van de rijbaan tot stilstand. De man zat een tijd bekneld in de zwaar beschadigde auto. Hij is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft op de plaats van het ongeval een onderzoek ingesteld.

Delfzijl: skimmer aangehouden in winkel

Een 16-jarige jongen uit Roemenie is vrijdagavond aangehouden in een winkel aan de Landstraat in Delfzijl. De jongen had zich kort voor sluitingstijd in de winkel verstopt en was vermoedelijk van plan na sluitingstijd skimapparatuur bij de kassas te plaatsen of weg te halen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie waarschuwt Groningse winkeliers voor dergelijke praktijken waarbij mensen zich laten opsluiten in een winkel en na sluitingstijd skimapparatuur bij de kassas plaatsen. De apparatuur wordt geplaatst om de pin- en pasgegevens van klanten te achterhalen. De apparatuur wordt op een later moment na sluitingstijd weer opgehaald en uitgelezen. De politie adviseert de winkeliers om elke dag bij het sluiten van de winkel te controleren of iedereen het pand verlaten heeft.

Sappemeer: man beroofd van geld

Een 30-jarige man uit Sappemeer is vrijdagnacht op de Narcissenstraat beroofd van de dagopbrengst van zijn onderneming. De man liep samen met een vrouw op straat en werd door twee daders overvallen. Onder bedreiging van wapens moest hij een geldbedrag van enkele duizenden euros afgeven. De politie is een onderzoek gestart.

Ter Apel: alcomobilist raakt macht over het stuur kwijt

Een 38-jarige man uit Musselkanaal botste vrijdagavond bij een wegversmalling op de Havenstraat met zijn auto tegen een aantal paaltjes en een boom. Hij kwam samen met drie vrienden, die ook in de auto zaten, met de schrik vrij. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd. De bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs had hij in 2006 al ingeleverd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Farmsum: fietser gewond bij val

Een 43-jarige man uit Farmsum is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een val met zijn fiets. De man reed over de Dijkstraat en wilde met zijn fiets via de trap (in de dijk) naar beneden fietsen. Hierbij kwam de bestuurder ten val en liep ernstig hoofdletsel op. Het
ambulancepersoneel kreeg hulp van het mobiel medisch team dat met een helikopter bij het station in Appingedam arriveerde. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Nieuwe Pekela: alcomobilist botst tegen middengeleider
Een 21-jarige man uit Tweede Exloermond is zaterdagnacht op de Provincialeweg N33 met zijn auto tegen een middengeleider gebotst. De politie trof de bestuurder bij zijn auto aan. Hij had door de aanrijding twee lekke banden opgelopen. Tevens had de man te diep in het wel bekende glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij ruim
1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is een beginnende bestuurder. Zijn rijbewijs mocht hij inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.