Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Man en vrouw op straat beroofd                |

In de nacht van zaterdag op zondag 26 juli werden een man en een vrouw op het Kanaal Noord in Apeldoorn aangesproken door twee onbekenden. Zij moesten onder bedreiging van een steekwapen gelijkend voorwerp onder andere hun telefoons afstaan.


De man en vrouw fietsten omstreeks 00:50 uur over het Kanaal Noord. Ter hoogte van het EDU college werden ze aangesproken door een jongen. Hij had een steekwapen gelijkend voorwerp in zijn handen. Deze blanke jongen was ongeveer 1.65 -1.70 meter en omstreeks 16 jaar oud. Hij droeg een zwarte muts, een donkere shawl en donkere kleding.


Hij was samen met een andere jongen. Het signalement van deze tweede jongen; leeftijd ongeveer 16 jaar en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij was ook donker gekleed en droeg een capuchon over het hoofd en een shawl voor zijn gezicht. Ook hij was in het bezit van een steekwapen gelijkend voorwerp.


De jongens bedreigen het tweetal waarop zij hun mobiels moesten afstaan. De jongens gingen er lopend vandoor in de richting van de Deventerstraat. Mensen die iets gezien hebben worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Man onder invloed loopt midden op de weg      |

De politie heeft zaterdagavond 25 juli een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man liep over de Koning Stadhouderlaan en bleek onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 21:55 uur de melding dat de man over de straat liep. De man was onvast ter been en liep midden op de weg. Op de kruising met de Europaweg bleef hij midden op het kruispunt staan. Hierop werd de man aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering bleek de man in het bezit van 42 pillen. Vermoedelijk gaat het om XTC. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Fietser klem gereden, politie zoekt getuigen  |

Een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn werd in de nacht van zaterdag op zondag klem gereden door een auto op het fietspad van de Mheenlaan in Apeldoorn. De vrouw wist te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.


De vrouw fietste omstreeks 01:20 uur over het fietspad van de Mheenlaan vanuit


de stad richting de Laan van Zevenhuizen. Een auto reed over de Mheenlaan, maakte een draai en kwam het fietspad oprijden. De auto reed recht op de vrouw af en kwam net voor de fietser met piepende banden tot stilstand.
De vrouw is hierop via de groenstrook richting de woonwijk gefietst. Een voorbijrijdende taxichauffeur belde voor haar de politie.
De bestuurder van de auto is als volgt te omschrijven; een man van tussen de 40 en


50 jaar, gezet type, gemillimeterd haar. Hij reed in een sportmodel donker van kleur.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
|     |Apeldoorn - Rijden zonder rijbewijs                       |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 juli een 23-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.


Surveillerende agenten zagen de auto omstreeks 00:20 uur rijden over de Edisonlaan waarop de bestuurder werd aangesproken. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --