Politie Gelderland-Zuid Alcoholcontroles in weekend

Politieregio Gelderland-Zuid, 26-07-2009 o Zoals gebruikelijk controleerde de politie in de regio Gelderland-Zuid ook dit weekend weer op alcoholgebruik in het verkeer. Regelmatig zijn dat wat groter georganiseerde controles op één vaste plek, bijvoorbeeld rond (sport)evenementen en festiviteiten. Daarbij is meestal de alcoholbus aanwezig zodat afhandeling van de ademanalyses ter plekke kan gebeuren. Vaak ook controleert de politie kleinschalig, óf naar aanleiding van verkeersonveilig op opvallend rijgedrag, individueel.

Zo is er uiteraard afgelopen week volop gecontroleerd rondom de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Over de slotavond vrijdag is al apart bericht.

Ook hield de politie in Culemborg een wat grotere controle in de nacht van vrijdag op zaterdag. Op de Rietveldseweg werkten in totaal 52 automobilisten mee aan een blaastest. Eén bestuurder blies bij de voorselectie op straat een "A" indicatie en moest mee naar het bureau voor een aanvullende blaastest op de ademanalyse. Daar kwam hij met de schrik vrij. Met een waarde van 145 ug/l bleef hij net onder de strafbare limiet van 220.

Ditzelfde overkwam een bestuurder zaterdagnacht op de Cuneraweg in Ochten. Deze blies 195 ug/l, maar kreeg wel een rijverbod van een uur. Dezelfde nacht in Gameren was een bestuurder, vallend in de categorie Beginnend Bestuurder, van een bromfiets minder fortuinlijk. Hij pleegde een misdrijf door met een behoorlijke hoeveelheid alcohol op te rijden. Op de Van Heemstraweg liep hij bij controle even na middernacht tegen de lamp. De 29-jarige inwoner uit Zaltbommel blies zo'n hoge waarde (550 ug/l), zeker gezien het feit dat voor deze doelgroep nóg strengere regels gelden, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat de man deze niet bij zich had, werd zijn bromfiets ingenomen. Die krijgt hij terug als hij, volgens afspraak maandag, zijn rijbewijs alsnog komt inleveren. Proces-verbaal tegen de 29-jarige wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 26-07-2009 14:26 | © Regio Gelderland-Zuid |