Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt vernielingen

Tiel, 26-07-2009 o De politie in Tiel doet nader onderzoek naar een aantal vernielingen die op diverse locaties werden gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Een getuige maakte rond 05.45 uur melding dat drie jongeren bloemen uit tuinen trokken en potten omgooiden. Agenten waren snel aanwezig en hielden in de Mr Thorbeckestraat op basis van het doorgegeven signalement een 21-jarige inwoner van Tiel als verdachte aan. Even later volgde aanhouding twee, een 19-jarige plaatsgenoot.

Nader politieonderzoek in de omgeving wees uit dat verspreid over meerdere locaties vernielingen waren aangericht. Onder meer op de Mr Thorbeckestraat, Anjerstraat en het Stationsplein bleek dit het geval. Agenten waarschuwden diverse bewoners. Inmiddels zijn er al meerdere aangiften gedaan van vernieling danwel baldadigheid. Beide verdachten worden uitvoerig verhoord op het politiebureau. Van een derde, mogelijk betrokken persoon, heeft de politie de personalia genoteerd.

Getuigenoproep
Politieagenten hebben al met enkele getuigen kunnen spreken, maar wellicht heeft ook u afgelopen nacht in de genoemde straten, of omgeving daarvan, iets gehoord of gezien dat voor het onderzoek van belang kan zijn. Ook als in uw tuin sprake is van vernieling, hierbij het verzoek of u contact wilt opnemen met de politie in Tiel op telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 26-07-2009 15:06 | © Regio Gelderland-Zuid |