Ingezonden persbericht


Donington Park brengt het DeGraaf Grand Prix Team geen punten

Na de mooie zonnige dag op de zaterdag tijdens de kwalificatie was het op de racedag wederom raak. Na 14 ronden kwam de regen naar beneden en is de race in twee delen verreden. Danny Webb kwam al ten val in de eerste ronde in de chicane samen met nog vijf andere rijders en de thuis race was snel over voor de kleine Brit. Randy Krummenacher had een goede race in de eerste race maar kwam onschuldig ten val maar kon wel deelnemen aan de tweede race waar de Zwitser net buiten de punten finishte.

Tijdens de eerste race kwam er al lichte regen naar beneden waardoor een aantal plekken op de baan vochtig waren waaronder de chicane. Danny Webb kwam niet heelhuids te voorschijn in de valpartij in de chicane. Meerdere rijders kwamen in de chicane ten val en raakte de motor van Webb waardoor de race in de eerste ronde al over was.

Randy Krummenacher kwam in het eerste gedeelte van race 1 goed voor de dag en schoof op naar een tiende plaats. In de 12e ronde maakte Krummenacher een foutje en viel terug naar P20. Gelukkig kwam er steeds meer regen naar beneden waardoor de rode vlag werd gezwaaid en er een herstart plaats vond. Krummenacher startte van de 20e plek en kwam de eerste ronde op de 17e positie. Uiteindelijk finishte Krummenacher net buiten de punten op een 18e positie.

Randy Krummenacher (18e): "De eerste race begon erg goed. Met een redelijke start kon ik snel opklimmen naar een top 10 positie. Doordat er al lichte regen naar beneden kwam ten val en moest de race hervatten op een 20e positie. De regen zette door en de race werd gestopt. De tweede race ging niet goed. Ik had een redelijk start maar viel steeds verder terug en finishte net buiten de punten. Mijn doel voor het tweede gedeelte van het seizoen is om in alle races in de punten te finishen."

Danny Webb (DNF): "Ik heb er geen woorden voor. Wederom raak ik betrokken bij een valpartij net zoals in Assen. Ik heb erg veel pech gehad deze race zeker nadat ik andere rijders over mijn motor zag rijden. De race was dus al over in de eerste ronde. Ik ben erg teleurgesteld en zeker voor mijn thuis publiek. We hebben nu drie weken rust en de tweede helft van het seizoen moet gewoon een stuk beter gaan."