Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Hoeksche Waard

Oud-Beijerland, 26-07-2009 o Persberichten district III

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
STRIJEN Een 62-jarige man uit Capelle aan den IJssel is op 25 juli op de Keizersdijk aangehouden. Hij verbleef daar bij een vriendin wiens hondje op een gegeven uit haar huis ontsnapte. Het hondje viel een andere hond aan die op dat moment daar uitgelaten werd door een 54-jarige vrouw uit Strijen en haar 25-jarige dochter. Om een eind aan het vechten te maken, kreeg de hond van een van de twee vrouwen een schop. Daarop kwam de verdachte erbij en gaf de dochter een duw. Er ontstond een schermutseling waarbij over en weer klappen vielen. De moeder liep blauwe plekken en een bloedneus op. Zij heeft aangifte gedaan. De dochter had eveneens kneuzingen en een tand door haar lip. De verdachte werd in zijn nek gekrabd. Hij wil eveneens aangifte gaan doen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

DRONKEN OP DE BROMFIETS
OUD-BEIJERLAND Een 17-jarige jongen uit Barendrecht is op 26 juli op de Kwakscheweg aangehouden. Deze beginnend bestuurder had zoveel gedronken dat hij zijn bromfietsrijbewijs kon inleveren. De jongen werd bij een routinecontrole aan de kant gezet. Na verhoor mocht hij alsnog naar huis.

MAN MET SCOOTMOBIEL IN SLOOT
ZUID-BEIJERLAND Een 73-jarige man uit Zuid-Beijerland is op 25 juli op het Dijkgraaf van de Lindenpad met zijn scootmobiel te water geraakt. Vermoedelijk raakte de man onwel, waarna hij de macht over het stuur verloor. Hij kwam in het water terecht met de scootmobiel bovenop hem. De man bleef bij bewust zijn en riep om hulp. Voorbijgangers hoorden hem en bevrijdden hem van zijn voertuig en belden 112. Naast de politie kwam de brandweer, ambulancepersoneel en een traumahelikopter ter plaatse. Uiteindelijk leek het mee te vallen. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht