Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Gorinchem, 26-07-2009 o Persberichten district II

ALCOMOBILIST AANGEHOUDEN
LEXMOND Een 23-jarige man uit Lexmond is op 26 juli op de Driemolensweg aangehouden. De man had dermate veel alcohol gedronken dat hij ruim boven de grens van invordering van zijn rijbewijs blies. Dat kon hij dan ook meteen inleveren. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
LEXMOND Twee mannen van 38 en 39 uit Veghel en met een onbekende woonplaats en een 29-jarige vrouw uit Tsjechië zijn op 26 juli op de Zuidernes aangehouden. De 38-jarige werd daar in een auto aangetroffen, waarvan een achterwiel ontbrak. Zijn metgezellen zaten in een auto van hetzelfde merk verderop die een lekke band had. Vermoedelijk wilde de drie een hele band van de ene auto afhalen daarmee hun eigen lekke band vervangen. Hun eigen auto was ook nog eens voorzien van valse kentekenplaten. De drie waren kennelijk onder invloed van drugs en zijn in verzekering gesteld. De auto met de lekke band en de valse platen is in beslaggenomen.

GASFLES OP BOOT ONTPLOFT
GIESSENBURG Op een plezierjacht dat in de rivier de Giessen laf afgemeerd, is op 26 juli een gasfles ontploft. Niemand raakte gewond. De eigenaar en zijn vrouw waren juist iets in Giessenburg gaan eten toen de ontploffing plaatsvond. Volgens de brandweer is vermoedelijk een gasleiding gaan lekken en explodeerde het vrijkomende gas toen een koelkast aansloeg.

MAN FIETST VAN DIJK
AMEIDE Een 51-jarige fietser uit Ameide heeft op 26 juli een hoofdwond opgelopen toen hij door nog onbekende oorzaak met fiets en al van de Lekdijk viel. Een omstander zag hem liggen en belde 112. Hoe de man ten val kwam is onbekend. Ambulancepersoneel heeft zich over hem ontfermd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.