Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 26-07-2009 o Persberichten district I

POGING BEROVING: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Onbekende mannen hebben op 25 juli tussen 02.00 en 02.15 uur geprobeerd een 25-jarige man uit Dordrecht te beroven. Doordat het slachtoffer wegrende en bij een kennis in een auto wist te stappen, kon hij dit voorkomen. De man was na een avondje uit te voet op weg naar de Spuiboulevard waar zijn kennis met een auto op hem wachtte om hem op te halen. Op de Spuidam kwam hij vier mannen tegen, van wie er een met een fiets aan de hand liep. Toen de man hen wilde passeren, greep een van hen bij zijn jas en eiste geld. Het slachtoffer rende weg en kreeg een van de vier mannen achter hem aan. De 25-jarige wist op de Spuiboulevard bij zijn kennis in de auto te stappen en ze reden snel weg. Op de Johan de Wittstraat kwamen zij agenten tegen aan wie ze het verhaal vertelden. De agenten zochten meteen de omgeving af, maar vonden de vier mannen niet meer.
Het signalement van de mannen is als volgt:
Dader 1: man met getinte,huidskleur, ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.85 meter en een fors postuur. Hij droeg een joggingpak met onbekende kleur en had een basketbalpetje op.
Dader 2. Blanke man, ongeveer 1.85 meter lang en een smal gezicht met kort overeind staand bruin haar.Van dader 3 en 4 is geen signalement bekend.
De politie komt graag in contact met getuigen van getuigen van deze poging tot beroving. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in district I. Anoniem bellen kan ook via telefoonnummer 0800-7000 (gratis).

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT Een 35-jarige automobilist uit Zwijndrecht is op 25 juli op de Kort Ambachtlaan aangehouden. Hij zou kort daarvoor elders in Zwijndrecht een verkeersruzie hebben gehad met een 42-jarige plaatsgenoot. Deze had de verdachte op een rotonde geen voorrang gegeven. Beide mannen stapten uit, waarbij de verdachte het slachtoffer met een metalen staaf zou hebben bedreigd. Doordat de 42-jarige wegreed, voorkwam hij mogelijk erger. Op de Kort Ambachtlaan kwamen de twee elkaar weer tegen. Nu bleef het bij schelden en het uiten van bedreigingen. De verdachte belde uiteindelijk zelf de politie en vertelde hij op de Kort Ambachtlaan was. Daar werd hij aangehouden. Volgens de verdachte was het slachtoffer ook agressief. Hij heeft aangifte van bedreiging gedaan. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

ALCOMOBILISTEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 41-jarige man uit Dordrecht is op 26 juli op de Van Aerssenstraat aangehouden. De man had dermate veel alcohol gedronken dat hij zeer ruim boven de grens van invordering van zijn rijbewijs blies. Dat kon hij dan ook meteen inleveren.
DORDRECHT Een 38-jarige automobilist uit Frankrijk is op 26 juli op de A16 ter hoogte van Dordrecht aangehouden. Hij had daar tegen een personenauto vóór hem aangereden, met alleen blikschade tot gevolg. Het feit de man veel teveel gedronken had, zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben gehad. Na overleg met Justitie heeft de man op het bureau een transactiebedrag van 1250 euro betaald. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van negen uur.

MAN GESLAGEN, VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 26 juli op de Wittenstein aangehouden. Hij zou bij een 43-jarige man uit Dordrecht komen klussen, maar kwam niet opdagen. Toen de 43-jarige bij de verdachte thuis langs ging en aanbelde, kreeg hij ineens klappen. Het slachtoffer rende weg, maar de verdachte achtervolgde hem. De 43-jarige viel waarop de verdachte hem nog een paar klappen gaf. Daarna kon het slachtoffer wegkomen. Hij heeft aangifte gedaan. De politie werd gebeld en juist toen de agenten ter plaatse waren, meldde de verdachte zich bij hen. Hij werd aangehouden en wordt verhoord. De verdachte gaf al wel aan zelf ook aangifte te willen doen, want volgen hem had het slachtoffer hem bedreigd. De 31-jarige is ingesloten en wordt verhoord.