Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie zoekt getuigen van poging beroving

Dordrecht, 26-07-2009 o Onbekende mannen hebben op 25 juli tussen 02.00 en 02.15 uur geprobeerd een 25-jarige man uit Dordrecht te beroven. Doordat het slachtoffer wegrende en bij een kennis in een auto wist te stappen, kon hij dit voorkomen.

De man was na een avondje uit te voet op weg naar de Spuiboulevard waar zijn kennis met een auto op hem wachtte om hem op te halen. Op de Spuidam kwam hij vier mannen tegen, van wie er een met een fiets aan de hand liep. Toen de man hen wilde passeren, greep een van hen bij zijn jas en eiste geld. Het slachtoffer rende weg en kreeg een van de vier mannen achter hem aan. De 25-jarige wist op de Spuiboulevard bij zijn kennis in de auto te stappen en ze reden snel weg. Op de Johan de Wittstraat kwamen zij agenten tegen aan wie ze het verhaal vertelden. De agenten zochten meteen de omgeving af, maar vonden de vier mannen niet meer.
Het signalement van de mannen is als volgt:
Dader 1: man met getinte,huidskleur, ongeveer 25 jaar, ongeveer 1.85 meter en een fors postuur. Hij droeg een joggingpak met onbekende kleur en had een basketbalpetje op.
Dader 2. Blanke man, ongeveer 1.85 meter lang en een smal gezicht met kort overeind staand bruin haar.Van dader 3 en 4 is geen signalement bekend.
De politie komt graag in contact met getuigen van getuigen van deze poging tot beroving. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in district I. Anoniem bellen kan ook via telefoonnummer 0800-7000 (gratis).