Groeten van MAX en Operatie van der Most groot succes

26/07/2009 16:34

SWGN

Groeten van MAX en Operatie van der Most groot succes

Met wederom torenhoge kijkcijfers voor Groeten van MAX en de succesvolle lancering van het nieuwe programma Operatie van der Most (samen met RVU) heeft MAX een geslaagde zomer.

Week aan week stemmen ook dit jaar weer veel mensen af op het vakantieconsumentenprogramma Groeten van MAX. Al na 4 weken trekt het programma met Sybrand Niessen gemiddeld 1,2 miljoen kijkers en overstijgt daarmee nu al het gemiddelde van 2008. Het aantal websitebezoekers is verviervoudigd, wat aangeeft dat het programma duidelijk in een informatiebehoefte voorziet. Ook dit jaar behandelt het programma weer opzienbarende zaken, zoals de oplichting op Tenerife waarbij tientallen mensen waardeloze vakantiepakketten kochten voor tienduizenden euro's.

Ook het nieuwe programma Operatie van der Most (MAX/RVU kende een uitstekende start. Met 460.000 kijkers voor de eerste en 550.000 kijkers voor de tweede aflevering kan het zonder twijfel geslaagd worden genoemd. Het programma laat zien hoe de levenservaring van de topondernemer Hennie van der Most (59) en zijn rechterhand Theo Bax (68) goed van pas komen als minder ervaren ondernemers het even niet meer weten. Samen met de eigenaren vormen ze slechtlopende bedrijven zoals een sauna, garage, restaurant en een boerderij om tot gezonde ondernemingen.

Jan Slagter(directeur Omroep MAX): " Met deze twee programma in de zomer heeft MAX 2 hits in

handen. Dit is tevens het bewijs dat nieuwe programma's in de zomer wel degelijk succesvol kunnen zijn. Soms doen we in Nederland alsof in de zomer iedereen op vakantie is en er maar 100 mensen naar de televisie kijken.

Bij de publieke omroep is er gelukkig wel ruimte voor nieuwe programma's in de zomer."

Groeten van MAX, iedere maandagavond om 21.20 uur Nederland 1

Operatie van der Most, vrijdagavond, 21.20 uur Nederland 2