Politie Zeeland


---


Z-2265-2009 Druk weekend in Nieuwvliet en Cadzand
Op de Sint Jansdijk in Nieuwvliet moest een 21-jarige automobilist uit Oostburg zondag omstreeks 03.00 uur zijn rijbewijs inleveren.
De automobilist, een beginnend bestuurder had teveel gedronken en reed 120 km/h waar een maximale snelheid geldt van 60 km/h.

Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand werd een bestuurder bekeurd die 114 km/h reed in plaats van de maximumsnelheid van 80 km/h. Tevens werden daar 5 personen bekeurd voor geen of slechte fietsverlichting, 5 personen voor het in bezit hebben van drugs. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor o.a. geluidsoverlast van een autoradio, alcohol op straat en het niet dragen van een helm.

Op het strand van Cadzand werden in de nacht van zaterdag op zondag ongeveer 32 strandhuisjes omgegooid en op de Zeedijk werden enkele terrasbanken vernield.

W-2266-2009 Vernieling, Vlissingen
Zondag tussen 03.30 en 04.30 uur werden in het centrum van Vlissingen twee Vlissingers van 18 en 23 jaar aangehouden op verdenking van vernieling aan een kermisattractie.
Zij zouden een fiets in een kermisattractie hebben gegooid, waardoor deze beschadigd raakte. De 18-jarige zou ook een 17-jarige plaatsgenote, een bekende van hem, diverse keren hebben geschopt.

W-2267-2009 Automobilist moet rijbewijs inleveren, Middelburg
Een 19-jarige automobilist uit Yerseke moest zondag omstreeks middernacht op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg zijn rijbewijs inleveren.
De man, een beginnend bestuurder, had teveel gedronken, was niet handsfree aan het telefoneren en reed met een, gecorrigeerde, snelheid van 135 km/h. Op de Nieuwe Vlissingseweg geldt i.v.m. wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 50 km/h.





Politie Zeeland