KNHS


De Van der Vleutens boeren goed in Nördlingen
26 juli 2009
Maikel van der Vleuten - Chellanka Z

NORDLINGEN (KNHS) - In het Zuid-Duitse Nördlingen hebben vader en zoon Van der Vleuten (Mierlo) in de Grote Prijs goed geboerd. Zes combinaties hadden zich geplaatst voor de barrage en het zag er naar uit dat Maikel van der Vleuten deze wedstrijd op zijn naam zou schrijven met de schimmelmerrie VDL Groep Parmala Douche. Hij bleef in de barrage foutloos in een tijd van 36.00 sec. Daarmee verbeterde de zoon de tijd van zijn vader volgens de uitslag met exact een volle seconde.

Overigens is het wel opvallend dat alle tijden in de uitslag op volle seconden eindigen. Van der Vleuten sr. had de tijd van 37.00 seconden gerealiseerd met VDL Groep Utascha SFN, de achtjarige merrie van het Springpaarden Fonds Nederland. De laatste starter, de Duitser Marcus Ehning met Sandro Boy, verpestte het feestje van de Van der Vleutens, want deze geroutineerde combinatie dook op zijn beurt weer een volle (?) seconde onder de tijd van Maikel en stelde daarmee de zege veilig.

Een wedstrijd met joker, het Furstin Delia Geburtstagsspringen, werd wel gewonnen door Maikel en in deze wedstrijd bereed hij VDL Groep Chellanka Z. Eric werd vijfde in de finale van de Midden Tour en hij bereed daarin VDL Groep Cannelina.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.scharlachrennen.com

Uitslag Grote Prijs (finale Grote Tour) (zo):


1) Marcus Ehning (Dui) - Sandro Boy - 0 / 35.00
2) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Parmala Douche (Mr.Blue x Voltaire) - 0 / 36.00

3) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN (Lux x Indoctro) - 0 / 37.00

Uitslag finale Midden Tour (zo):


1) Hugo Simon (Oos) - Caldato - 0 / 36.00
5) Eric van der Vleuten - VDL Groep Cannelina - 4 / 37.00

Uitslag Puntenspringen met joker (za):


1) Maikel van der Vleuten - VDL Groep Chellanka Z - 65 / 61.00 sec.
2) Johannes Ehning (Dui) - Nina 65 / 65.00 sec.
3) Denise Sulz (Dui) - Chablis du Lys - 65 / 66.00 sec. 7) Eric van der Vleuten - VDL Groep Porto Rico - 61 / 73.00 sec.

Foto Maikel van der Vleuten met Chellanka Z door: www.melissen.net