KNHS


Hoorn wint op spetterende wijze in eigen achtertuin 26 juli 2009
Angelique Hoorn - Fabels

VEENINGEN (KNHS) - De première van het internationale twee sterren concours hippique De Wolden in Veeningen - een buurtschap aan de oevers van de Reest tussen Zuidwolde en De Wijk - kreeg een dessert waar de liefhebbers van de springsport van kunnen dromen. Deze afsluiting in de vorm van een zinderende barrage hadden de organisatoren dan ook ten volle verdiend, want gedurende de acht dagen dat het concours duurde was er op de terreinen meer regen gevallen dan anders in twee maanden.

Een stralende zon bescheen de vijf duizend bezoekers die een plekje langs de ring hadden gevonden. Dankzij parcoursbouwer Louis Koninckx stond er een pittig, technisch lastig parcours, dat helemaal was toegesneden op de mogelijkheden van de vaak nog jonge combinaties. Negen deelnemers uit een veld van 45 starters plaatsten zich voor die barrage en iedereen dook weer onder de tijd van zijn of haar voorganger. Bert Jan Zuidema (Linde), de man die zijn stal op vijf kilometer afstand heeft van het concoursterrein en die al eens won met de hengst UB 40, deed ook nu een verwoede poging om nogmaals deze voor hem o zo belangrijke prijs te winnen. Zijn tijd van 45.98 sec. werd direct verbeterd door Peter Geerink (Gelselaar) met Lonesome Diams Hogue. Maar Timothy Hendrix (Baarlo) had de aanwijzingen van vader Emilie goed in zijn hoofd en daverde nog weer sneller rond. Zijn eindtijd van 43.43 sec. leek niet verbeterd te kunnen worden. Kevin Olsmeyer (Doorwerth) maakte echter nog een kortere wending en sprokkelde met Upstairs 0,09 sec. van de tijd van Hendrix af, waardoor er weer een nieuwe leider was opgestaan.
Angelique Hoorn (Wanneperveen) (wie is de snelste vrouw ter wereld op een springpaard?) had voor de barrage Fabels gezadeld. Een merrie van Guidam en Hoorn ranselde ook nu weer de graszoden. Scherp wendend, sterk en strak doorgalopperend, nergens een ophouding makend, stoven Fabels en Hoorn over het parcours. Hun tijd was 42.57 sec. en daarmee was Olsmeijer tweede en Hendrix derde. Of zou het nog sneller kunnen? De laatste starter was Gerco Schröder (Tubbergen) en hij ging zo mogelijk nog harder met Eurocommerce Baltimore, maar voor de laatste sprong, de imposante Rabobank oxer met daaronder een sloot, moest Schröder de ophouding maken die Hoorn niet maakte. Even was er sprake van miscommunicatie en de achterste paal viel. Schröder werd achtste in een tijd van 42.92 sec., een tijd die zonder springfout goed was geweest voor de tweede plek.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.chdewolden.nl

Uitslag Grote Prijs:


1) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Fabels (Guidam x Roeland) - 0 / 42.57

2) Kevin Olsmeijer (Doorwerth) - Upstairs (Manhattan x Nimmerdor) - 0 / 43.32

3) Timothy Hendrikx (Baarlo) - Saigon (Concorde x Coupon) - 0 / 43.43
4) Peter Geerink (Gelselaar) - Lonesome Diams Hogue - 0 /45.14
5) Bert-Jan Zuidema (Linde) - UB 40 (Voltaire x Indoctro) - 0 / 45.98

Foto Angelique Hoorn met Fabels door: www.melissen.net