Persbericht

Gert Valkenburg ontfermt zich over carrière Melroy Heemskerk

Formule Ford coureur Melroy Heemskerk blijft ook na dit seizoen lid van de Geva Racing familie. Gert Valkenburg gaat de 20-jarige Hoofddorper, die de Formule Ford klasse tot nu toe heeft gedomineerd, bij het vervolg van zijn carrière begeleiden.

Voor Heemskerk is de managersrol voor 'zijn' teambaas een vanzelfsprekendheid: "Door Gert heb ik dit seizoen kunnen rijden, hij had vertrouwen in me en samen hebben we tot nu toe veel succes geboekt. Mijn racecarrière stond stil en zonder dit team zou ik nog steeds niet racen. Ik ben heel erg blij en vooral trots dat Gert mijn belangen gaat behartigen. Wie beter om samen mee de koers van de komende jaren te bepalen?"

Ook Valkenburg is erg blij met de kans om op langere termijn aan de pas gekroonde Nederlands kampioen verbonden te zijn: "We zijn dit seizoen begonnen aan iets speciaals, iets wat is uitgegroeid tot iets historisch. Eens in de zoveel tijd komt er een coureur voorbij die uitgroeit tot een familielid. Dat is Melroy zeker." Langzaam maar zeker is Valkenburg met zijn protégé de opties voor het volgende seizoen aan het doornemen. "Melroy heeft weinig budget maar er liggen kansen voor hem. We zullen slim moeten omspringen met geld en een hele bewuste richting moeten kiezen maar ik verwacht dat Melroy in 2010 een mooie stap kan maken."

Er wordt bijvoorbeeld gedacht over de Formule Palmer Audi klasse maar ook het Italiaans Formule 3 kampioenschap of een oversteek naar Amerika behoren tot de mogelijkheden. "Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding is de FPA de beste optie", vindt Valkenburg. "Je kan een grote stap maken als coureur in een competitieve klasse die te betalen is, waarbij je gegarandeerd bent van goed materiaal, waar je op mooie evenementen kunt rijden én waar je de kans hebt om op te vallen bij Jonathan Palmer, een man die je verder kan helpen." Toch is het nog te vroeg om van hele concrete plannen te spreken, vindt de teambaas van het Geva Racing team: "Dit seizoen is nog niet voorbij. De Benelux-titel is zeker nog niet binnen en wij gaan naar het Formule Ford Festival met maar 1 doel: winnen. Dat is ook belangrijk met het oog op de broodnodige sponsoring voor 2010."

Maar er zijn voor Heemskerk ook mogelijkheden om naast het formuleracen in Nederland actief te blijven. Zoals het er nu op lijkt krijgt Heemskerk van Peter van der Kolk de kans om al tijdens de Finaleraces zijn Dutch GT4 debuut te maken in diens Chevrolet Corvette, iets waar Valkenburg blij mee is: "Het is belangrijk voor elke coureur om je in Nederland te blijven profileren. Melroy krijgt nu de kans om in een fantastische auto zijn GT-debuut te maken en die zal hij met beide handen aangrijpen."

Tot nu toe is het duo Valkenburg-Heemskerk een ijzersterke gebleken die via de managersrol een mooi vervolg krijgt. Waar de missie van Gert Valkenburg en Melroy Heemskerk eindigt, wie zal het zeggen, maar samen gaan zij de komende seizoenen nog voor veel moois zorgen.