Ingezonden persbericht


Persbericht

Viering 10 jaar Trekkershutten in Luxemburg

In navolging van het succes in Nederland en Vlaanderen werden op 27 juli 1999 de eerste Trekkershutten in Luxemburg geplaatst. Op 27 juli 2009 is er dus een feestelijk lustrum te vieren.

Reden voor het bestuur van de Stichting Trekkerhutten Nederland (STN) om de Luxemburgse collega's en de Luxemburgse Trekkershutten te bezoeken. De Nederlandse bestuurders waren erg onder de indruk van de kwaliteit van de inmiddels 20 Trekkershutten welke in Luxemburg op 6 campings te vinden zijn.

"Gezien het succes van Trekkershutten in de Benelux" zo sprak de voorzitter van de Stichting Trekkerhutten Luxemburg Casper Schonberger ter gelegenheid van 10 jaar Trekkershutten in Luxemburg, "is het slechts een kwestie van tijd dat er in heel Europa Trekkershutten aangeboden zullen worden".

Ondanks het van Nederland sterk afwijkende Luxemburgse landschap waar in het heuvelachtige gebied met fraaie bossen en slingerende rivieren de campings met Trekkershutten op pittoreske plaatsen gelegen zijn, zijn de overeenkomsten met Trekkershutten in Nederland en Vlaanderen overduidelijk.

Net als in Nederland en Vlaanderen voldoen ook de Trekkershutten in Luxemburg aan de door de STN geldende inrichtingsnormen. Ook de sanitaire voorzieningen op de campings waar Trekkershutten te vinden zijn voldoen aan hoge eisen.

Het blijkt dat Trekkershutten in Luxemburg ook door veel Nederlandse recreanten vanaf het eerste begin alweer 10 jaar geleden bezocht en positief gewaardeerd worden. Opvallend is het feit dat veel campings met Trekkershutten in Luxemburg gerund worden door campingeigenaren afkomstig uit Nederland.

Meer informatie over Trekkershutten in Nederland, Vlaanderen, Luxemburg en het Duitse Eifelgebied is beschikbaar op www.trekkershutten.nl Bij de VVV en ANWB kantoren in Nederland is de originele Trekkershutten kaart met alle informatie van Trekkershutten in de Benelux en Duitsland verkrijgbaar.