Politie Gelderland-Midden

Twee aanhoudingen in steeds grimmiger sfeer

Publicatiedatum: 27-7-2009 9:09:41

EDE - De politie heeft op 26 juli rond 21.30 uur twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Kennelijk was er rond een woning in de Indische buurt ruzie ontstaan (waarschijnlijk een zakelijke kwestie). De politie moest diverse eenheden naar de plek sturen, omdat de sfeer steeds grimmiger werd.

Na de melding van het incident kon de gearriveerde politie in alle rust een 41-jarige man uit Ede aangehouden. Deze zou een vuistslag hebben uitgedeeld aan een 39-jarige man uit Ede.

Bemoeienis publiek
De aanhouding van een 36-jarige Edenaar, die een 17-jarige Edenaar zou hebben gedreigd met een mes, verliep moeilijker. De man was mogelijk onder invloed van alcohol. Bovendien ontstond er een grimmige sfeer in de buurt; er kwamen steeds meer mensen kijken en die gingen zich ook nog eens bemoeien met de gang van zaken. Hierdoor werd het werk van de politie bemoeilijkt.

Pepperspray en politiehond
De 36-jarige man weigerde mee te werken aan zijn aanhouding, liep weg en nam een gevechtshouding aan. Na een aantal waarschuwingen gebruikte een politie-ambtenaar pepperspray, waarop de man kon worden aangehouden. De man werd geboeid om vervolgens over te worden gebracht naar het bureau. Een aantal mensen blokkeerden echter de weg. Zij werden meerdere malen gevorderd zich te verwijderen maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De politie zette een politiehond in en een ambtenaar gaf een aantal mensen een duw; daarbij kwam een vrouw ten val. Vervolgens kon de verdachte naar het bureau worden gebracht. (018133/018135)