Ingezonden persbericht


Software AG: wederom stabiele groei in tweede kwartaal 2009

Overnamebod IDS Scheer: meerderheidsbelang is verzekerd

Amsterdam, 27 juli 2009 - Software AG heeft in het tweede kwartaal van 2009 wederom stabiele groei laten zien. De groepsomzet was ¤176,4 miljoen, hetgeen een stijging is van vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar (Q2 2008: ¤168,8 miljoen). De omzet uit producten - licenties en onderhoud - is met negen procent gestegen tot ¤133,7 miljoen (Q2 2008: ¤123,2 miljoen). Deze groei maakt de mindere prestaties van de service business meer dan goed. Services zijn met zeven procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal van 2008.

De financiële cijfers tonen aan dat de winstgevende groei van Software AG blijft aanhouden. De operationele winst (EBIT) is met acht procent verbeterd tot ¤44,2 miljoen (Q2 2008: ¤40,9 miljoen). Het vrij beschikbare kapitaal steeg met dertig procent in het tweede kwartaal: van ¤23,0 miljoen tot ¤29,8 miljoen. Wat betreft het overnamebod op IDS Scheer heeft Software AG inmiddels al tien procent van de aandelen verworven op de open markt. Dit betekent dat - de antitrust-goedkeuring buiten beschouwing gelaten - samen met de 48 procent van de aandelen die Software AG heeft verworven via de grootaandeelhouders, zij nu de grootste aandeelhouder van IDS Scheer is. Als gevolg hiervan zullen de voorspellingen van het huidige fiscale jaar wijzigen.

Mark Rhoden, director van Software AG Nederland, zegt: "In tegenstelling tot een aantal concurrenten heeft Software AG in economisch moeilijke tijden stabiele prestaties gerealiseerd. Ook in Nederland hebben we het eerste half jaar van 2009 een sterke groei laten zien. Uiteraard hebben we gemerkt dat het verwerven van nieuwe projecten wat moeizamer verloopt tijdens deze recessie. Desondanks hebben we een aantal nieuwe grote opdrachten gekregen. We hebben in de markt een grote behoefte vastgesteld aan het verbeteren van processen, het reduceren van kosten en het voldoen aan de wetgeving. De projecten die we het afgelopen half jaar hebben uitgevoerd, waren dan ook met name gericht op BPM-oplossingen. Wat betreft Nederland hebben we vooral in de financiële dienstverlening een aantal grote projecten uitgevoerd."

Karl-Heinz Streibich, CEO van Software AG vult aan: "Een omzetstijging van vijf procent in tijden van recessie is een goede prestatie." Wat betreft het overnamebod op IDS Scheer vult hij aan: "De geplande overname zal onze business nog meer versterken. Onze gezamenlijke strategie zal overduidelijk gericht zijn op groei. In de eerste week na het bericht van ons overnamebod waren we in staat om meer dan tien procent van de aandelen van IDS Scheer op de open markt te verkrijgen. Als gevolg hiervan hebben we ons verzekerd van een meerderheid van de stemmen."

Kijk op http://www.softwareag.com/corporate/Company/latestnews/20090722_Results2Q2009_page.asp voor het volledige Engeltalige persbericht.

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft veertig jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2008 boekte Software AG een omzet van 721 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com