Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht, 27-07-2009

Feestvierder beledigt agenten

EEMNES De politie heeft zondag om 00.55 uur een 31-jarige inwoner van Eemnes aangehouden voor belediging van agenten. Om zijn aanhouding mogelijk te maken werd pepperspray gebruikt.

Rond 00.35 uur kreeg de politie een melding dat er op de Pijlenkamp een feestje werd gevierd en dat er sprake was van een behoorlijke geluidsoverlast. De agenten die ter plaatse kwamen constateerden dit ook en spraken de Eemnesser erop aan. De deur werd gesloten maar het volume nam niet af waarna opnieuw werd aangebeld. Eén van de feestvierders deed de deur voor de tweede keer open maar de Eemnesser was het met deze gang van zaken niet eens. Hij beledigde de agenten maar liet zich niet aanhouden. Hij verliet de woning aan de achterzijde waarbij een aantal aanwezigen zich met het optreden van de agenten bemoeiden. Uiteindelijk lukte het met gebruik van pepperspray om de hevig verzettende verdachte aan te houden en over te brengen naar het politiebureau.

Na het verhoor door de recherche werd hij in de loop van de dag, met een proces-verbaal, naar huis gestuurd.

Snelle motorrijder

SOESTERBERG De politie heeft zondag 26 juli rond 20.35 uur een 41-jarige inwoner van Soesterberg bekeurd omdat hij met 170 kilometer per uur over de Rijksweg A28 reed.

De agent spotte de motorrijder op de Boulevard in Zeist toen hij daar op zijn motorfiets in de richting van de Rijksweg reed en met hoge snelheid de oprit nam. Tijdens de achtervolging verhoogde de Soesterberger zijn snelheid tot 170 kilometer per uur om kort daarna de afrit naar Soesterberg te nemen. Ook op de 80-kilometer wegen rond Soesterberg reed de man met hogere snelheden dan was toegestaan want er werden snelheden gehaald van 110 kilometer per uur. Uiteindelijk lukte het de agent om de Soesterberger tot stoppen te krijgen op de Richelleweg. Hij kreeg een proces-verbaal voor een overschrijding van de maximumsnelheid.