Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 27-07-2009

Diefstal vrachtwagenonderdelen en dieselolie
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag vond er een diefstal plaats op een afgesloten terrein van een transportbedrijf aan de Roald Amundsenstraat. Van een vrachtauto werd de complete grill met koplampen en buitenspiegels gedemonteerd en weggenomen. Van een 2e vrachtauto werden de koplampunits eveneens gedemonteerd en weggenomen en van een 3e vrachtauto werd vanuit de dieseltank ongeveer 1300 liter dieselolie weggenomen. De totale schade, de bedrijfsschade voor het niet in kunnen zetten van de vrachtautos niet meegerekend, bedraagt ongeveer 13000 euro. (2009029000)

Mishandeling door ex-vriend
EMMEN Zondagmiddag hield de politie een 30-jarige Emmenaar aan. De man bekende kort daarvoor zijn 23-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Dit gebeurde tijdens het ophalen van enige goederen door de vrouw bij haar ex. Na verhoor kreeg de verdachte een snelrechtdagvaarding mee en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (2009029017)

Politie houdt man aan terzake vernieling en mishandeling EMMEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 40-jarige man uit Emmercompascuum aangehouden terzake vernieling. Zijn vriendin wilde kort daarvoor een reeds gesloten shoarmazaak aan de Baander binnen gaan maar werd er door personeel op gewezen dat deze reeds gesloten was. Hierop verklaarde de eigenaar dat de vrouw een ruit van een toegangsdeur vernielde waarna hij de vrouw binnen liet om de schade te regelen. Toen hij na binnenkomst van de vrouw de deur weer afsloot werd haar vriend boos en besloot met een terrasstoel twee ruiten te vernielen en door een van deze vernielde ruiten naar binnen te stappen. De ter plaatse gearriveerde politie kon de man aanhouden. De verdachte gaf in bijzijn van de politie een 25-jarige voorbijganger uit Weiteveen een kopstoot. Er wordt een onderzoek ingesteld. (2009029075 / 2009029074)

Motorrijder aangehouden door politie

EMMEN Zondagavond hield de politie een 31-jarige inwoner van Emmercompascuum aan. Kort daarvoor wilde de politie de zonder helm en verlichting op zijn motor rijdende bestuurder op de Minister Kanstraat controleren. Hij negeerde het stopteken en nam op zijn motor de benen. Op de Hoofdstraat werd de man echter door gealarmeerde politiecollegas aangehouden. Na zijn aanhouding trapte hij een deuk in een politiebus, schopte en bedreigde een politieman met de dood en verkeerde onder invloed van alcohol (485 ug/l). De man werd met gepast geweld aangehouden, ingesloten en bekeurd voor het rijden onder invloed, negeren stopteken, rijden op de stadsvloer, rijden tijdens ontzegging, rijden zonder helm, rijden zonder verlichting, rijden zonder kentekenplaat, rijden zonder verzekering, rijden zonder rijbewijs, bedreiging en mishandeling politieman. (2009029049)

Inbreker door cafébezoekers aangehouden

EMMEN Zondagavond hebben cafébezoekers in een woning aan de Splitting een inbreker aangehouden. Nadat een 79-jarige cafébezoeker het café Las Vegas aan de Splitting rond middernacht verliet trof hij bij thuiskomst in zijn woning aan de Splitting een enorme chaos aan. De gehele woning bleek overhoop gehaald te zijn. Nog niet bekomen van de schrik stond er opeens een onbekende man voor hem die hem mishandelde. Uiteindelijk weet de bewoner tijdens het gevecht, ook de inbreker krijgt klappen, de woning te ontvluchten en begeeft zich met een bebloed gezicht wederom naar het café waar men zich over hem ontfermd. Een aantal bezoekers gaat naar de woning van de man waar de inbreker nog steeds aanwezig is, houden de man aan, nemen hem mee naar het café en bellen de politie. De onbekende verdachte, de identiteit kon tot op heden niet vastgesteld worden, werd overgedragen aan de politie en werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (2009029051)

Alcomobilist negeert stopteken
KLAZIENAVEEN Zondagavond heeft de politie een 24-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Deze liet op de Langestraat voor een café met veel lawaai het vermogen van zijn auto aan een aantal terrasbezoekers horen. Hierna reed hij met grote snelheid weg in de richting van Zwartemeer. Toen de politie hem wilde controleren en aan wilde spreken op zijn (weg)gedrag negeerde hij op het Van Echtenskanaal diverse stoptekens. De man reed met grote snelheid, tussen de 80 en 100 km/u binnen de bebouwde kom over de Molenwijk, ondertussen achtervolgt door de met zwaailicht en sirene rijdende politie. Op de Industriestraat staakte hij uiteindelijk zijn vlucht en werd aangehouden. Hij bleek tevens onder invloed van alcohol, 765 ug/l, te verkeren waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009029024)

Mishandelingen
EMMEN Een 25-jarige inwoner van Oosterhesselen liep in de nacht van zondag op maandag in de Hoofdstraat een pak slaag op. Getuigen verklaarden dat de man zich in een lunchroom uitdagend had gedragen tegen een aantal bezoekers. Diezelfde bezoekers zouden de man later geschopt en geslagen hebben. Doordat een aantal getuigen (dames) er tussen kwamen stopte de mishandeling. Het slachtoffer moest zich met een bebloed gezicht en enkele kneuzingen onder doktersbehandeling stellen. (2009029053)

BARGERCOMPASCUUM Zondagavond hield de politie voor een woning aan de Posthoorn een 54-jarige inwoner van Sleen aan. De man, die onder invloed van alcohol was, was samen met zijn 47-jarige vriendin, op bezoek bij de 71-jarige bewoner toen hij zonder enige reden insloeg op de bewoner. Door een gealarmeerde schoonzoon van het slachtoffer werd de verdachte naar buiten gewerkt en werden ambulance en politie gewaarschuwd. De bewoner werd met hoofdletsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (20090290320

Personenauto gestolen
ASSEN Zaterdag tussen 11.00 en 20.00 uur werd een personenauto gestolen aan de Anreperstraat. De auto, een rode Audi, type 100 voorzien van het kenteken DN-BX-70, stond afgesloten geparkeerd op een parkeerplaats. (2009029028)

Eenzijdige aanrijding met letsel
STEENBERGEN (Dr) In de nacht van zondag op maandag raakte bij een aanrijding op de Markeweg een 22-jarige bestuurster uit Eelde gewond. Ze reed komende uit de richting van Eelde in de richting van Roderesch. Door onbekende oorzaak reed ze tegen een links van de rijbaan staande boom en belandde daarna in de linker sloot. De vrouw werd in verband met nekklachten door de brandweer uit haar auto bevrijd. Haar 22-jarige inzittende vriend kwam met de schrik vrij. (2009029069)

Hardleerse bestuurder aangehouden
HOOGEVEEN Een 19-jarige inwoner van Hoogeveen werd zondagavond aangehouden. De man werd slapend op een parkeerplaats aan het Mauritsplein in zijn auto aangetroffen. Omdat de man bekend staat als gebruiker van verdovende middelen werd hij gewekt en werd hem duidelijk gemaakt niet als bestuurder te gaan rijden. Tijdens het gesprek stond de man naast zijn auto en was zeer onvast ter been. Ongeveer een kwartier later werd de man rijdend in zijn auto aangetroffen op de Prinses Margrietstraat en werd hij aangehouden. Er werd een bloedproef van de man genomen. Uitslag volgt. (2009029027)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.