Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 26-07-2009

Politie houdt toezicht bij Tilburgse kermis

TILBURG: Agenten die belast waren met het houden van toezicht op het kermisterrein hebben in de nacht van zaterdag op zondag 13 arrestaties verricht. Een groot aantal bezoekers had de weg naar de kermis weten te vinden. De politie begeleidde het evenement met geüniformeerde agenten, bikers en rechercheurs. Daarnaast werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. In verband met het 200-jarig bestaan van Tilburg mocht de kermis 200 minuten langer open blijven.

De aanhoudingen werden verricht aan het Koningsplein, Piusplein, Paleisring, Korte Heuvel en Heuvelring op grond van uitdagend gedrag, wanordelijkheden en/of openlijke geweldpleging. Rond 01:45 uur werd een 21-jarige inwoner van Geldrop aangehouden, omdat hij ondanks herhaalde waarschuwingen van de politie niet weg ging bij een
horecagelegenheid waar hem de toegang werd geweigerd. De man
mishandelde tijdens zijn aanhouding een politieagent. Inmiddels zijn vijf aangehouden verdachten in verzekering gesteld. Zij worden voorgeleid in het kader van het project Weekendje Weg.

Met het project Weekendje Weg bindt Tilburg de strijd aan met geweld in het uitgaansweekend. Geweldplegers blijven in principe tot maandag in de cel. Daarna worden ze direct voorzien van een boete, het vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De aanpak is een onderdeel van een integrale aanpak tegen geweld. Het afschrikwekkend effect moet bijdragen aan een daling van het aantal geweldsdelicten.

Huiselijk geweld is niet normaal
TILBURG: In de wijk Het Zand heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld en is in verzekering gesteld. Zijn 24-jarige vriendin belde rond 01:00 uur de politie met de mededeling dat zij was mishandeld door haar vriend en de woning was uitgevlucht.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.
> Meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 27-07-2009 9:21 | © Regio Midden en West Brabant |