Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten IJsselstreek 27 juli 2009

|     |Zutphen - onderzoek overval tankstation                   |

Naar aanleiding van de overval op het Totaltankstation aan de Harenbergweg in Zutphen is de politie op zoek naar enkele specifieke getuigen. Hen wordt verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.


De politie is de afgelopen dagen bezig geweest met het horen van getuigen en het verzamelen van informatie over de overval op het Totalbenzinestation aan de Harenberg in Zutphen. De overval vond vrijdagavond 24 juli omstreeks 19.10 uur plaats en werd gepleegd door twee jongens. Ze zijn te voet richting de parkeerplaats aan de Laan naar Eme gevlucht. Uit getuigenverklaringen blijkt dat het duo hier een donkere bromfiets had staan en daarmee zijn ze langs de Vijver richting de Harenbergweg/ Weg naar Vierakker gevlucht.


In verband hiermee zoekt de politie contact met twee vermoedelijke pizzakoeriers die rond het tijdstip van de overval met twee meisjes in de buurt van het tankstation stonden te praten. Ook wordt contact gelegd met iemand op een rode brommer die gekleed was in een camouflagepak. Hij is achter de verdachten aangereden en van deze vijf personen zou de politie graag een verklaring optekenen. Ook andere getuigen die de vluchtende overvallers hebben gezien, wordt verzocht contact met de politie op te nemen.

|     |Wilp - snelle motorrijder bekeurd                         |

Agenten hebben zondagmiddag 26 juli in Voorst een motorrijder kunnen achterhalen die in Wilp een snelheidsovertreding had gepleegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Surveillerende agenten die met een onopvallende politieauto het snelheidsgedrag van motorrijders in het buitengebied van de gemeente Voorst controleerden zagen omstreeks 17.15 uur een motorrijder met hoge snelheid over de Withagenweg in Wil rijden. Op de bewuste weg mag je 60 km rijden en deze bestuurder reed ruim 120 km per uur. Na geruime tijd konden ze de 37-jarige man uit Deventer later stoppen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Twello - snelkraak kledingwinkel                          |

Bij en kledingzaak aan de Duistervoordseweg in Twello is in de nacht van zondag op maandag 27 juli een snelkraak gepleegd. De daders gingen er met tientallen truien en shirts vandoor. De politie onderzoek de inbraak.


De politie kreeg rond 03.10 uur een inbraakmelding door. Bij de komst van de eerste agenten bleek er inderdaad te zijn ingebroken. De daders hadden de voordeur ingeramd en waren er, zo bleek later, met enkele tientallen truien en shirts vandoor gegaan. Diverse surveillance-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de daders niet meer aan. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Zutphen / Warnsveld - inbraken bij autobedrijven          |

In de nacht van zondag op maandag 27 juli werd er bij diverse autobedrijven in Zutphen en Warnsveld ingebroken. De dieven hadden het vooral op automaterialen en radio's voorzien.


Maandagochtend kreeg de politie van drie garagebedrijven de melding, dat er was ingebroken. Bij één bedrijf had men kans gezien om accu's (Verlengde Ooijerhoekseweg) mee te nemen, bij het andere zijn automaterialen (Rijksstraatweg) ontvreemd. Bij en bedrijf aan de Stoven was materiaal klaar gezet, maar hier is men kennelijk gestoord. De politie onderzoekt de inbraken.

|     |Zutphen - man aangehouden voor kraken parkeerautomaat     |

Dankzij en oplettende getuige heeft de politie in de nacht van zondag op maandag 27 juli een 41-jarige man kunnen aanhouden voor het forceren van een betaalautomaat op de Rozengracht in Zutphen. De man is ingesloten.


De politie werd rond middernacht gebeld over een man die een parkeerautomaat forceerde. Hij was weggefietst en aan de hand van het signalement konden agenten later op de Dreef de verdachte aanhouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem. Tijdens het verhoor bekende hij inderdaad geld uit de parkeer-automaat te hebben gehaald. Het geld is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Lochem - golfballenkraak                                  |

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag 27 juli ingebroken bij een golfclub in het buitengebied van Lochem. Er zijn honderden golfballen gestolen en die werden later op de Markt in Lochem teruggevonden.


Een niet alledaagse inbraak met en nog vreemder gevolg. Bij de golfclub zag men kans honderden golfballen weg te nemen. De ballen werden op de Markt in het centrum van Lochem op straat gedeponeerd. De ballen zijn inmiddels weer bij de vereniging, die via internet aangifte doet. Mensen die meer over de diefstal weten, wordt verzocht contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.