Bezoekers Zwarte Cross reizen massaal met Syntus


Dankzij flexibele inzet zijn ruim 17.000 mensen vervoerd

DOETINCHEM, 20090728 -- In de aanloop naar de Zwarte Cross besloot openbaar vervoerbedrijf Syntus langere treinen in te zetten om alle festivalgangers te vervoeren. Hiermee verdubbelde Syntus de capaciteit om zo ruim 15.000 passagiers per dag te kunnen vervoeren op het treintraject Winterswijk-Zutphen. Dit bleek niet voldoende. Afgelopen zaterdag en zondag maakten zoveel festivalbezoekers van de Zwarte Cross gebruik van de treindienst Zutphen - Winterswijk dat extra treininzet noodzakelijk bleek.

Met name op zondag had Syntus de handen vol om alle treinreizigers van en naar Lievelde te vervoeren. 's Avonds terug plande Syntus al extra treinen om 19.30 uur en 20.30 uur. Maar in overleg met de organisatie hebben er om 22.30 uur en 23.00 uur extra treinen gereden. Zo bood Syntus aan ruim 2.000 passagiers extra vervoer.

Reden hiervoor was dat het bezoekersaantal naar recordhoogte steeg. Ook speelde Jovink & the Voederbietels een uur langer dan gepland. Met dank aan de flexibele inzet van diverse Syntus-medewerkers werden alle reizigers vervoerd.

Op basis van de interne evaluatie die deze week plaats vindt, bestaande uit klantreacties, waarnemingen van machinisten, service en controlemedewerkers en verkeersleiding treed Syntus in contact met de organisatie van de Zwarte Cross om zo de dienstverlening voor komend jaar verder te verbeteren.





Ingezonden persbericht