Ingezonden persbericht

Anne Frank in kamp Westerbork

Op 3 september 1944 vertrok vanuit kamp Westerbork de laatste trein naar het vernietigingskamp Auschwitz. Onder de 1.019 gedeporteerden bevond zich Anne Frank.

Anne Frank en haar familieleden werden na de arrestatie in Het Achterhuis naar het doorgangskamp Westerbork gestuurd. Bij aankomst op 8 augustus 1944 werd het gezin Frank direct opgesloten in de strafbarakken. Dit gedeelte van het kamp vormde een gevangenis in een gevangenis. Bijna een maand verbleef de familie Frank in Westerbork. Op 3 september 1944 werden zij met het laatste transport van Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd.
De tentoonstelling Anne Frank in kamp Westerbork, een geschiedenis van vandaag
die deze zomer in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork te zien is, vertelt het verhaal van de gevangenschap van de familie Frank. Niet alleen in het museum maar ook op het kampterrein - de historische plek. Gedurende de expositieperiode (tot 30 september 2009) zijn er aanvullende kinderactiviteiten.

Kinderrondleidingen Anne Frank in kamp Westerbork
Van enkele plekken op het kampterrein is het zeker dat de onderduikers uit
Het Achterhuis er geweest zijn: de registratie, de strafbarakken, de industriebarakken. De rondleiding voert langs die plekken en vertelt het verhaal van de familie Frank in kamp Westerbork.
Iedere woensdag vanaf 29 juli tot en met 26 augustus om 13.30 uur. Start bij de slagboom op het kampterrein.

Verhalenkistje maken
De familie Frank en de andere onderduikers uit Het Achterhuis zaten ruim twee jaar ondergedoken. In deze periode hield Anne Frank haar dagboek bij. In augustus 1944 werd het gezin Frank opgepakt en naar kamp Westerbork overgebracht. Na een gevangenschap van bijna een maand volgde het transport naar Auschwitz. Kinderen kunnen hun eigen verhalenkistje maken over het leven van Anne Frank.
Dinsdag 4, 11 en 18 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur in het Herinneringscentrum.

Noot voor redacties:



Ingezonden persbericht