Ingezonden persbericht


Sonos introduceert Controller met touchscreen voor Multi-Room Music System

Draadloze, full-colour Sonos Controller 200 biedt muziekliefhebbers nog meer mogelijkheden

Hilversum, 29 juli 2009 - Sonos, de toonaangevende ontwikkelaar van multi-room muzieksystemen, introduceert de Sonos Controller 200 (CR200). Deze nieuwe, full-colour afstandsbediening voor het Sonos Multi-Room Music System beschikt over een ultraresponsief touchscreen. Daardoor maakt de CR200 het eenvoudig om met de vingertoppen snel alle favoriete muziek te vinden en af te spelen in elke kamer van het huis.

Het innovatieve design van de Sonos Controller 200 zorgt voor de ultieme muziekervaring overal in en om het huis. Alles aan de Controller - van de hardware en het industrieel ontwerp tot en met de software - is erop gericht om de bediening van het Sonos-systeem zo snel, makkelijk en prettig mogelijk te maken. De nauwkeurige en snelle bediening dankt de Sonos CR200 aan een 3,5-inch full-colour VGA-scherm (640x480 pixels) met touchscreenfunctionaliteit.

De snelle, intuïtieve interface van de Sonos Controller biedt een rijke grafische weergave en laat gebruikers informatie zien over de artiest en over het nummer, en daarnaast ook albumafbeeldingen. De CR200 is ergonomisch vormgegeven, heeft een behuizing van speciaal behandeld aluminium en de achterkant is van zacht, duurzaam rubber dat prettig in de hand ligt. De CR200 wordt standaard geleverd met het Sonos Oplaadstation, waardoor het apparaat altijd eenvoudig te vinden en op te laden is.

Het prettig te bedienen toetsenbord op het touchscreen van de CR200 maakt het mogelijk snel wereldwijd naar muziek te zoeken. Gebruikers hebben toegang tot populaire online muziekdiensten als Deezer, tot meer dan 25.000 internetradiostations en podcasts, en natuurlijk tot hun persoonlijke digitale-muziekbibliotheek.

Andere eigenschappen van de Sonos Controller 200:

* eenvoudige installatie: met de nieuwe Controller is het Sonos muzieksysteem in een paar stappen te installeren;
* meteen aan: wanneer de gebruiker de Controller oppakt of het touchscreen aanraakt, is het systeem meteen klaar om muziek af te spelen;
* specifieke toetsen: de mute-, volume- en zoneknoppen bieden sneltoetsen voor vaak gebruikte functies;
* snel, intuïtief zoeken: door de naam op het toetsenbord op het scherm in te typen, vinden gebruikers snel de artiest, het muzieknummer, het radiostation of het radioprogramma waarnaar ze willen luisteren. Het systeem geeft suggesties tijdens het typen;
* uitstekende draadloze prestaties: de CR200 werkt op het eigen, betrouwbare mesh-netwerk van Sonos: SonosNet. Dit biedt gebruikers de beste draadloze prestaties, zonder storingen van andere apparaten;
* eenvoudig zonebeheer: met de Controller verbinden gebruikers ruimten met elkaar en nemen ze de muziek mee terwijl ze door het huis lopen. De muziek speelt in alle kamers zonder vertraging door;
* multi-room volumebeheer: met het touchscreen passen gebruikers het volume in een of meerdere kamers tegelijkertijd aan;
* ideaal voor buitenshuis: de CR200 beschikt over een ontspiegeld beeldscherm, waardoor de Controller ook buitenshuis op een zonnige dag uitstekend is af te lezen;
* vervangbare batterij met lange levensduur: de lithium ion-batterij met hoge capaciteit gaat opgeladen ongeveer vijf dagen mee. De batterij is eenvoudig te vervangen;
* uitwisselbaar: de CR200 is uitwisselbaar met alle bestaande en eerder aangeschafte onderdelen van het Sonos Multi-Room Music System.

"Het vinden en afspelen van muziek in het gehele huis moet zo eenvoudig zijn, dat iedereen die het huis binnenloopt, de Controller kan oppakken en dj kan spelen", zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. "Sonos heeft zeven jaar ervaring in het ontwerpen van draadloze muzieksystemen voor honderdduizenden klanten in meer dan zestig landen. We leveren de meest innovatieve, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier om muziek overal in huis te vinden, af te spelen en te beheren."

Tegelijkertijd met de CR200 introduceert Sonos de Sonos Software 3.0. Deze update is voor alle Sonos-klanten met één druk op de knop te installeren. De Sonos 3.0-versie werkt probleemloos samen met alle bestaande Sonos Controllers, waaronder de CR100, Sonos Controller for iPhone en de Sonos Controller voor Mac of pc. Sonos 3.0 biedt Controller-ondersteuning voor de meest recente besturingssystemen, zoals Mac OS 10.4 en hoger (waaronder 10.6), Windows XP en hoger (waaronder Windows 7) en iPhone OS 3.0. De nieuwe Sonos Controller-software 3.0 voor de iPhone is gratis beschikbaar via de Apple iTunes App Store.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sonos Controller 200 inclusief oplaadstation heeft een consumentenadviesprijs van 349 euro. De Controller is per direct wereldwijd verkrijgbaar bij de geautoriseerde Sonos-dealers en via www.sonos.com. De CR200 is eveneens verkrijgbaar als onderdeel van de nieuwe Sonos Bundle 250 (consumentenadviesprijs 999 euro), die verder bestaat uit een Sonos ZonePlayer 90 en een Sonos ZonePlayer 120. De Sonos CR200 vervangt de Sonos Controller 100. Genoemde prijzen zijn incl. btw.

Een demonstratie van het Sonos Multi-Room Music System is te vinden op www.sonos.com/demo. Geautoriseerde Sonos-dealers zijn te vinden op www.sonos.com.

Over Sonos

Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze multiroom muzieksystemen voor het afspelen van digitale muziek. Het Sonos Multi-Room Music System is het eerste draadloze multiroom muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt overal in en om het huis muziek te beluisteren - te bedienen met één afstandsbediening. Het Sonos Multi-Room Music System ontsluit de muziek die op een computer of externe harde schijf is opgeslagen. Daarnaast is het muzieksysteem voorgeprogrammeerd met duizenden gratis internetradiostations en biedt het toegang tot Deezer Radio. Het meermaals bekroonde Sonos Multi-Room Music System wordt via vierduizend retailers in meer dan zestig landen over de gehele wereld verkocht, of direct via www.sonos.com. Sonos is een geprivatiseerd bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (VS), met ondersteunende kantoren in Cambridge, Massachusetts (VS), Hilversum (Nederland) en Penang (Maleisië). Voor meer informatie over Sonos of het Sonos Multi-Room Music System kunt u terecht op http://pr.sonos.com.

© 2004 - 2009 Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos is een geregistreerd handelsmerk van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten, Canada en Australië, en een handelsmerk van Sonos, Inc. in andere landen. SonosNet, ZonePlayer, ZoneBridge en alle Sonos-logo's zijn handelsmerken van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren. iPod is een handelsmerk van Apple, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. iPhone is een handelsmerk van Apple, Inc. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren.