Gemeente De Bilt


Inspraak Landschapsontwikkelingsplan Kromme Rijngebied

Op 21 juli jongstleden heeft het college van B&W van de gemeente De Bilt het ontwerp Landschapsontwikkelingsplan (LOP) Kromme Rijngebied vastgesteld. Het doel van dit plan is de ontwikkeling van een kwalitatief en duurzaam landschap. Daarbij gaat het vooral om het versterken van de cultuurhistorische, recreatieve en natuurlijke waarden van het Kromme Rijngebied. Het plan is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist en Landschap Erfgoed Utrecht. Voordat de gemeenteraden een besluit nemen over het plan kunnen belanghebbenden en geïnteresseerden van 1 september tot en met 12 oktober aanstaande hun reactie geven.

Het ontwerp-landschapsontwikkelingsplan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de agrarische sector. Daarnaast zijn inwoners van de gemeenten betrokken bij het plan via bewonersavonden en een fotowedstrijd. Nu willen de gemeenten graag reacties van belangstellenden op het plan. Deze reacties worden zoveel mogelijk betrokken bij de besluitvorming.

Inspraak en informatieavonden

Het ontwerp-landschapsontwikkelingsplan is vanaf 1 september bij alle gemeenten in te zien. Tot en met 12 oktober 2009 kan iedereen zijn reactie geven. Daarnaast organiseert elke betrokken gemeente een informatieavond over het plan voor inwoners, gemeenteraad en belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen zij vragen stellen en hun reactie geven. De bijeenkomst in de gemeente De Bilt is op 3 september in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Inwoners en belangstellenden worden via de gemeenten en de huis-aan-huisbladen verder over de inspraak en de informatiebijeenkomsten geïnformeerd.

Planning besluitvorming

Naar verwachting kan het landschapsontwikkelingsplan in februari 2010 aan de gemeenteraden ter vaststelling worden aangeboden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort (030) 228 95 00

Bilthoven, 29 juli 2009