Rechtbank Utrecht


Vrijspraak voor verdachte van schietpartij café Liberty

De rechtbank in Utrecht heeft de man die verdacht werd van een schietpartij in café Liberty afgelopen februari vrijgesproken. Naar aanleiding van dit schietincident sloot de Utrechtse burgemeester het café.

Vaststaand feit is dat er geschoten is. Tijdens de behandeling van de zaak is echter niet duidelijk geworden wie het wapen in handen had op het moment dat de schoten werden gelost.

Tussen verdachte en aangever ontstond op de betreffende avond een worsteling, waarbij er meerdere keren is geschoten. Aangever is daarbij geraakt in zijn onderbeen. Volgens de aangever is het de verdachte geweest die het vuurwapen trok. De verdachte heeft verklaard dat het juist de aangever was die een vuurwapen trok en dat hij er alles aan heeft gedaan om het wapen niet op zichzelf gericht te houden. Uit verklaringen van twee getuigen blijkt dat zij hebben gezien dat verdachte een vuurwapen in handen had, maar dat zij niet hebben gezien wie uiteindelijk de schoten heeft gelost.

De rechtbank spreekt verdachte vrij, omdat uit de verklaringen van verdachte en aangever en uit de verklaringen van de getuigen niet de conclusie kan worden getrokken dat verdachte degene is geweest die heeft geschoten.
Het openbaar ministerie had 4 jaar gevangenisstraf geëist.

LJ Nummer

BJ4020

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 29 juli 2009 Naar boven