Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juli 2009

Aanrijding op afrit snelweg

Rijssen

Dinsdag 28 juli rond 17.40 uur vond een aanrijding plaats op de afrit van de A1. Een 44-jarige automobiliste uit Holten nam de afslag van de snelweg en wilde rechtsaf slaan naar de Markeloseweg in de richting van Holten. Omdat er op dat moment van links een personenauto aankwam, moest de vrouw remmen. De man die achter haar reed (een 53-jarige man uit Holten), kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw moest met onbekend letsel worden overgebracht naar het ziekenhuis.

(2009015081)

Man rijdt zonder geldig rijbewijs

Rijssen
Een 50-jarige man uit Rijssen werd woensdagmorgen 29 juli rond 05.50 uur op de Kryptonstraat in Rijssen gecontroleerd door surveillerende politieagenten. Het rijbewijs van de man bleek te zijn verlopen, hij had een openstaande boete en was onder invloed van alcohol. De Rijssenaar werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Een ademanalyse wees 0,95 promille uit. De openstaande boete werd betaald. De man ontving een proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en besturen van een voertuig onder invloed. (2009015173)

Drie personen aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

Dinsdag 28 juli rond 16.05 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal aan de Kalanderstraat in Enschede. Het winkelpersoneel zag hoe een man en twee vrouwen goederen meenamen zonder deze te betalen. De politie werd ingeschakeld en startte een onderzoek naar het trio.

Op het Stationsplein zagen agenten de man lopen, waarna deze werd aangehouden. De twee vrouwen werden op de Stadsgravenstraat gesignaleerd en uiteindelijk aangehouden. Het trio, een 25-jarige man en twee Enschedese vrouwen van 18 en 19 jaar, is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

(2009015078)

Automobilist ziet fietser over het hoofd Delden
Dinsdag 28 juli rond 15.30 uur heeft er op de Bollenweg in Delden een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser.

Een 84-jarige automobilist uit Ambt Delden reed over de Bollenweg in Delden. Op de kruising met de Parallelweg N36 - Bollenweg zag hij een van rechtskomende fietser over het hoofd. De fietser, een 26-jarige man uit Goor, kwam door de aanrijding ten val. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (2009015046)

Huisverbod
Almelo
Een 24-jarige vrouw uit Almelo heeft dinsdag 28 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 33-jarige echtgenote.

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op: www.huisverbod.nl

Diefstal, politie zoekt getuigen Enschede
Dinsdagmorgen 28 juli rond 10.15 uur vond een diefstal plaats bij een bedrijf aan de Pioenstraat in Enschede. Een man kwam het bedrijf binnen, nam hier een handtas weg en verliet vervolgens het pand. De eigenaar van het bedrijf, een 50-jarige Enschedeër, zag dit en zette de achtervolging in. Hoewel de man met de gestolen handtas al fietsend op de vlucht was geslagen, wist de Enschedeër hem in de kraag te vatten, op dezelfde straat. De dief bedreigde de 50-jarige vervolgens met een lege, kapotte fles en ging er vandoor. Hij liet zijn fiets en de handtas achter. De fiets is in beslag genomen en de handtas is teruggegeven aan de eigenaresse. Politie Twente onderzoekt de zaak.

De politie zoekt getuigen van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009014864)


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 juli 2009 (1e uitzending 16.38 uur, daarna de herhaling om 19.38 uur).

> Enschede
In de maand juli werden twee pizzakoeriers in Enschede overvallen. De overvallen werden gepleegd aan de Knalhutteweg en de Hegeboerweg. In beide gevallen werd de pizzakoerier van zijn geld en GSM beroofd.

> Enschede
Vrijdag 24 juli werd een 81-jarige vrouw opgelicht door een man in een uniform van TNT. De man heeft de bankpas van de vrouw geskimd en een groot bedrag van haar rekening geplunderd. De politie waarschuwt voor deze werkwijze omdat er waarschijnlijk een dadergroep landelijk actief is.

> Almelo
Op zondag 28 juni 2009 werd in de nacht een overval gepleegd op het personeel van een horecagelegenheid aan de Noordbroek te Almelo. De overvallers droegen bivakmutsen en hebben het nodige geweld gebruikt. Het personeel werd vastgebonden aan handen en voeten.

> Zwolle
Op donderdag 23 juli is een 91-jarige inwoner van Zwolle het slachtoffer geworden van een beroving. Nadat hij geld had opgehaald bij een bank nabij het station en richting woning liep, werd hij in de van der Laenstraat door twee jongens van zijn geld beroofd.

> Bewakingsbeelden
Daarnaast zullen nog beelden worden getoond van: . Een diefstal in de kantine van verpleeghuis Eugeria in Almelo. Op de bewakingsbeelden zijn de daders te zien. . Bewakingsbeelden waarop de dader te zien is van een diefstal van een portemonnee uit een winkelwagentje in een winkel op 2 juli in Almelo. . Ook zullen nog voorwerpen (o.m. fietstassen) worden getoond waarvan de politie de eigenaars van zoekt.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.