Gemeente Winterswijk


Citymarketingcampagne van start tijdens Preuverie

27 juli 2009

Ballonwedstrijd voor kinderen

Winterswijk - Op woensdag 29 juli geeft burgemeester Thijs van Beem tijdens de Preuverie op de markt van Winterswijk het officiële startschot voor de citymarketingcampagne. De website www.100procentwinterswijk.nl is vanaf die dag in de lucht en geeft informatie over wonen, werken en recreëren in Winterswijk. Ter gelegenheid van de officiële start wordt een ballonnenwedstrijd gehouden voor alle kinderen.

Direct na de opening van de Preuverie rond 19.15 uur gaan de ballonnen de lucht in. De hoofdprijs van de ballonwedstrijd is een rondvlucht boven Winterswijk. Kom rond 17 uur met de kinderen naar de markt, vul een kaartje in en maak kans op die mooie prijs!

Campagne
Eerder dit jaar werd het citymarketinglogo en de slogan '100% procent Winterswijk. Geniet van het pure leven!' gepresenteerd. Deze week start de campagne. Er is een folder gemaakt en de website www.100procentwinterswijk.nl is van start gegaan. Ook wordt de komende tijd geadverteerd in bladen als Toeractief, Plusmagazine, ANWB Onderweg en Op Pad. "Dit is nog maar het begin, in augustus kunt u op zaterdag in het centrum ook de citymarketingbakfiets aantreffen, met allerlei informatie over wat er in Winterswijk te doen en te beleven is. Na de zomervakantie gaan we ook Vrijetijdsmarkt Obelink erbij betrekken. We richten ons nu op het aantrekken van meer toeristen en dagjesmensen, later ook op nieuwe inwoners en ondernemers", aldus burgemeester Thijs van Beem.

Website
"De site zoals die nu is moet gezien worden als eerste stap, het is een enorme klus helemaal volledig te zijn, maar geïnteresseerden kunnen nu in ieder geval de belangrijkste informatie vinden. In de toekomst breiden we de informatie nog flink uit, komt er een nieuwsbrief en gaan we Winterswijkers interviewen. Er zijn namelijk geen betere ambassadeurs dan de Winterswijkers zelf. Ik hoop dan ook dat iedereen die hart heeft voor onze mooie gemeente een steentje aan de site wil bijdragen. Ook daar komt in de toekomst meer ruimte voor. U kunt de site vinden op www.100procentwinterswijk.nl", aldus de burgemeester.