Gemeente Stadskanaal

Collectieve ziektekostenverzekering Garant Noord

Iedereen in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering te hebben. De gemeente Stadskanaal en Menzis zorgverzekering vinden dat veel mensen met een laag inkomen onvoldoende verzekerd zijn. Daarom biedt de gemeente samen met Menzis aan inwoners van de gemeente Stadskanaal een collectieve ziektekostenverzekering aan.

Korting op premie

Bent u collectief verzekerd, dan ontvangt u van Menzis 4% korting op de premie van de basisverzekering en 9% op de premies van de aanvullende verzekeringen. Deze premies moet u zelf betalen.

Garant Noord pakket

Naast uw basisverzekering en aanvullende verzekeringen bent u met de collectieve ziektekostenverzekering verzekerd voor het Garant Noord pakket. De gemeente betaalt de extra premie hiervoor. Bent u collectief verzekerd, dan hebt u recht op een vergoeding voor extra kosten, maar u betaalt daarvoor geen extra premie. Meer informatie staat in de folder collectieve ziektekostenverzekering. Deze kunt u opvragen bij het Loket Wonen, Welzijn en Zorg.

U hebt onder andere recht op een vergoeding voor:
* brillen en contactlenzen

* steunzolen

* de eigen bijdrage voor thuishulp

* bevalling en kraamzorg

Voorwaarden

Om aan de collectieve ziektekostenverzekering deel te nemen:
1. moet u verzekerd zijn bij Menzis en naast de basisverzekering minimaal een AV en een TV verzekering hebben;
2. is uw netto-inkomen maximaal 115% van de bijstandsnorm, exclusief vakantiegeld (per maand, normen januari 2009):

Jonger dan 65 jaar: gehuwd of samenwonend

EUR 1.402,62
alleenstaande ouder

EUR 1.257,32
alleenstaande

EUR 981,82

65 jaar of ouder: gehuwd of samenwonend EUR 1.479,19 alleenstaande ouder EUR 1.355,11 alleenstaande EUR 1.076,57

Aanvragen en meer informatie

De collectieve ziektekostenverzekering kunt u aanvragen bij de gemeente. Bent u nog niet bij Menzis verzekerd, dan kunt u alleen overstappen per 1 januari. Voor meer informatie en een aanmeldformulier kunt u contact opnemen met het loket Wonen, Welzijn en Zorg. Dit kan op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur, T (0599) 631 414, E loketwwz@stadskanaal.nl.

Commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 4 augustus 2009 en begint om 19.00 uur.

Agenda

19.00 uur

* Bezwaarschriften van de heer A. Prins en de heer M.M. Rijk tegen het besluit van burgemeester en wethouders, inhoudende dat aan de heer P.M. van der Klok een bouwvergunning is verleend voor de bouw van een bedrijfspand met kantoor op het perceel Tinnegieter 27 in Stadskanaal.

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Gewijzigde openingstijden

Vanwege de vakantieperiode heeft het loket van burgerzaken in het publieksbureau gewijzigde openingstijden. Tot en met 14 augustus is de balie van burgerzaken op maandag, dinsdag en woensdag geopend tot 15.00 uur in plaats van 16.00 uur. De openingstijden op de donderdag en vrijdag zijn ongewijzigd: op donderdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 12.00 uur.

De openingstijden van het loket voor Wonen, Welzijn en Zorg en de balie van het team Ruimte in het publieksbureau zijn ongewijzigd. Deze tijden kunt u vinden in het colofon.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 17 juli tot 24 juli 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend:

Stadskanaal

* Hoofdkade 104, het geheel slopen van een woning, d.d. 17 juli
* Stuurboord 26E, het uitbreiden van een woning, d.d. 20 juli
* Baken 4, het uitbreiden van een woning, d.d. 23 juli
* Wolverlei 21, het plaatsen van een dakopbouw, d.d. 23 juli

Musselkanaal

* Tweede Boerendiep 18, het uitbreiden van een woning, d.d. 17 juli
* Tweede Boerendiep 18, het gedeeltelijk slopen van een berging/entree, d.d. 17 juli

* Sluisstraat 17A, het uitbreiden van een woning, d.d. 22 juli

Mussel

* Molenstraat 38, 40, 42, 22, het bouwen van vier woningen met bergruimte, d.d. 21 juli

* Berkenstraat 1 t/m 11 oneven, Populierenstraat 1 t/m 12 even en oneven, het bouwen van achttien woningen met bergruimte, d.d. 21 juli

Meer informatie: de heer J. Post, team Ruimte, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van Ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Mededeling welstandscommissie

In verband met de vakantieperiode is er geen bijeenkomst van de welstandscommissie op 4 augustus 2009. De eerstvolgende bijeenkomst is op 18 augustus 2009. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Wet milieubeheer

Bij de balie van team Ruimte in het gemeentehuis ligt vanaf heden ter inzage:

Melding op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* De heer Bouwland, Beumeesweg 41 in Alteveer, inzake het oprichten van een mestfoliebassin, op de locatie plaatselijk bekend Grootstukkerweg ong. in Alteveer, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R nummer 52.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 10 september 2009.

Meer informatie: de heer J. Post, team Ruimte, T (0599) 631 434.

Ruimtelijke ordening

Bouwplan Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, dat met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt:
* het verzoek van mevrouw L. Wilkens, Semskade 88 in Stadskanaal om ontheffing voor het verbouwen en vergroten van een woning op het perceel Semskade 88 in Stadskanaal.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening om zodoende ontheffing te kunnen verlenen ex artikel 4.1.1 van het Besluit ruimtelijke orderning. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de ontheffing te verlenen.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van donderdag 30 juli tot en met woensdag 9 september 2009 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.
* 29 juli 2009