Siemens

Persbericht

0907.216

Den Haag, woensdag 29 juli 2009

Siemens regelaar voor pompen, ventilatoren en compressoren

Siemens Drive Technologies breidt zijn Sinamics G120 regelaar-serie uit met een control unit speciaal ontwikkeld voor applicaties met pompen, ventilatoren en compressoren. Deze control unit is toe te passen in combinatie met de power modules PM240 (de standaard module), PM250 (de module met infeed technology) en PM260 (de module met infeed technology en 690V) speciaal voor de chemische industrie. De power module PM240 wordt tegelijkertijd uitgebreid met powermodules tot 250kW.

De CU230P-2 is de nieuwe controlunit voor de serie Sinamics G120 frequentie regelaars. De software bevat onder andere een digitale realtime clock, een energiezuinige stand, een vliegende start en een PID module. Het aantal en de type IOs en de verschillende veldbussen, zoals ModbusRTU, CANopen, USS en Profibus zorgen voor een goede invulling van de behoeftes bij deze applicaties.

De CU230P-2 is eenvoudig in te regelen met de software STARTER op een laptop die via een USB interface communiceert. Een nog eenvoudiger manier om de CU230P-2 in te regelen is via de nieuwe IOP (Intelligent Operation Panel) die beschikt over een application wizard waarmee men de gewenste applicatie kan uitkiezen. De geïntegreerde MMC-kaart en de clone-functie in de IOP maken het mogelijk om eenvoudig data uit te wisselen tussen de regelaars. De nieuwe control unit maakt het mogelijk om afsluitkleppen direct te kunnen aansturen zonder gebruik te moeten maken van externe componenten. Er kan een grote variatie aan temperatuursensoren op deze control unit aangesloten worden.

De nieuwe control unit maakt onderdeel uit van de Sinamics G120 serie die modulair is opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat deze control unit ook in combinatie met alle verschillende power modules is toe te passen, inclusief de power modules met efficiënt infeed technology waardoor energie teruggevoerd kan worden naar het net. De power module PM240 is overigens verder uitgebreid in vermogen tot 250kW en de Powermodule PM250 met efficiënt infeed technology is nu ook verkrijgbaar zonder sine-wave filter, waardoor een kostefficiënte oplossing mogelijk is.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Drive Technologies, Ivo Hundertmark
Tel: (070) 333 2229
E-mail: ivo.hundertmark@siemens.com
Internet: www.siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo