Politie Gelderland-Zuid

Gestolen fiets op invalidenwagen

Nijmegen, 29-07-2009 o Nabij de Muntweg in Nijmegen zagen surveillerende agenten woensdagochtend rond vijf uur een man rijden in een invalidenwagen. De man droeg al rijdend een damesfiets. De agenten hielden de man staande om na te gaan of de fiets gestolen bleek.

De man, een 30-jarige Nijmegenaar, vertelde de agenten dat hij de fiets ergens verderop moest brengen. De agenten kregen sterk het vermoeden dat de fiets toch gestolen zou zijn en hielden de man aan op verdenking van diefstal of heling van de fiets. De man bleek tevens onder invloed te zijn en de ademanalysetest gaf een resultaat van 440 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. Bij zijn aanhouding verklaarde de man dat hij de fiets had gestolen bij een flat aan de Slotemaker de Bruïneweg in Nijmegen.

Rechtmatige eigenaar
Het gaat hierbij om een rode damesfiets van het merk Sparta met framenummer SP6105108. De politie heeft de fiets in beslag genomen. De rechtmatige eigenaar kan contact opnemen met de Stadsrecherche van de politie in Nijmegen via het telefoonnummer 0900-8844. (13)

Laatst gewijzigd 29-07-2009 15:08 | © Regio Gelderland-Zuid |