Ingezonden persbericht

Rotterdam, 20 juli 2009

Masterclasses George Clinton en Leela James bij R&R Summerscool in WMDC

Tijdens de Roots & Routes International Summerscool deze maand in het WMDC, komen de Godfather van de P-Funk George Clinton en soulzangeres Leela James langs om de deelnemers te trakteren op een exclusieve masterclass.

De afgelopen jaren werkten nationale en internationale grote namen mee aan de R&R International Summerscool, waaronder Cheb Khaled, Krumpkings, Pete Philly & Perquisite en DeLaSoul. De kleurrijke George Clinton was daar één van en gaf in 2007 al een succesvolle masterclass. Dat beviel beide partijen zo goed, dat hij op donderdag 30 juli opnieuw een exclusieve masterclass geeft! Clinton is het grote meesterbrein achter P-funk: een energieke vorm van funk met heerlijke baslijnen, een steady groove en sprankelende blazers.

Ook soulzangeres Leela James komt langs voor een masterclass. Met haar grote bos haar en krachtige stem wist ze met haar debuut in 2005 menig publiek in vervoering te brengen met haar mix van soul met R&B, funk en gospel. Haar nieuwe album Let's Do It Again is net uit en de beroemde haardos heeft weliswaar plaatsgemaakt voor een meer gestyled uiterlijk, maar James heeft nog altijd dezelfde prachtige, overtuigende stem. Dat bewijst ze tijdens haar masterclass op vrijdag 31 juli in het WMDC.

De R&R International Summerscool is ruim 2 weken lang workshops, masterclasses, clinics en een exclusief optreden in Rotterdam voor muziek-, dans- en mediatalenten tussen 15 en 25 jaar. Samen met andere muzikanten, dansers en mediamakers uit heel Nederland en het buitenland werken de talenten aan een performance en het verbeteren van hun skills en kennis. Hierbij worden ze begeleid en geïnspireerd door internationale masters, R&R coaches en Codarts docenten. De resultaten van de R&R Summerscool zijn op zondagavond 2 augustus in Off_Corso te zien tijdens Soulit.

Roots & Routes International Summerscool |16 juli t/m 2 augustus 2009
Masterclass George Clinton donderdag 30 juli | Masterclass Leela James vrijdag 31 juli
WMDC | Pieter de Hoochweg 125 Rotterdam
Meer informatie is te vinden op www.wmdc.nl en www.rootsnroutes.eu



Ingezonden persbericht