Ingezonden persbericht

NIJMEEGSE NAZIMA VAART MEE MET DE GAY PRIDE MET DE CARAÏBISCHE BOOT

De Caribische gay boot zal dit jaar wederom het ruime sop kiezen tijdens de Canal Parade 2009 op zaterdag 1 augustus a.s. Mikel F. Haman organisator van de EXTRAORDINARY PIRATS OF THE CARIBBEANS haalt opgelucht adem, omdat hij na maanden van voorbereiding en een zoektocht naar sponsoren nu groot kan uitpakken. "Dankzij financiële steun Van FNV Roze en een anonieme gulle gever, kunnen we de grachtenparade ook met onze aanwezigheid inkleuren."

Met de Pirats of the Caribbeans, met als thema SEXUAL HEALING, zal Mikel F. Haman op ludieke wijze tijdens de vaart, de door hem aan de kaak gestelde omstreden 'healing'-praktijken op de hak te nemen. De opvarenden zijn multicultureel en het is Haman een waar genoegen dat stadsdeelvoorzitter Amsterdam, Zuid-Oost Elvira Sweet aan boord als eregast te mogen verwelkomen. Onder de andere prominente Surinaamse JETTY MATHURIN.

Ook de Nijmeegse, Surinaamse-Hindostaanse/
Pakistaanse Nazima Shaikh (35), bestuurder bij Villa Lila homobeheerhuis te Nijmegen vaart voort de eerste keer mee. De Roze Woensdag 2009 tijdens de Vierdaagsefeesten en de Roze Zondag tijdens het Kwakoefestival heeft ze meegemaakt. Nazima is vrouw, hetero, moeder van 2 meiden, getrouwd en moslima. Ze voelt zich verbonden met de "gay scene".Door contact te maken en vriendschappen te sluiten ben ik vrienden en kennissen rijker geworden.

Shaikh: "Als maatschappelijk ondernemer van Shaikhmela Communications maak ik me we:l een beetje zorgen om de HoLeBi's die leven in een wij-cultuur in ons landje. "Naar mijn idee is er geen juiste opvang en zorg voor deze mensen die vanuit cultuur en geloof zo vanzelfsprekend hebben meegekregen dat gay zijn, lesbisch zijn, biseksueel zijn niet mag en niet kan vanwege taboe. Juist daarom vaar ik mee op deze boot om ze een hart onder de riem te steken dat je jezelf moet kunnen zijn ondanks dat je uit een wij-cultuur komt!"

Haman: "De opvarenden bestaan uit 50% hetero's en 50% HoLeBi's, waaronder ook prominenten uit de Surinaamse gemeenschap. De boot is boordevol, zozeer zelfs dat ik aanmeldingen heb moeten afwijzen voor dit jaar, in tegenstelling tot het afgelopen jaar."