Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

1000km door de nacht van de Algarve - Le Mans Series Portimão

Reeuwijk, 25 juni 2009 - 30 juli t/m 2 augustus vindt voor de eerste keer de autorace 1000km do Algarve - le Mans Series plaats in Portimão, Portugal. Deze spectaculaire autorace is georganiseerd in navolging van de wereldberoemde Le Mans 24 uur durende race die jaarlijks in Frankrijk plaatsvindt. De race, die wordt gehouden in de Autodrómo International do Algarve, begint in de avondschemering en eindigt 's nachts.

Het is een uiterst spannend evenement: met een enorme snelheid wordt het uithoudingsvermogen van de deelnemers getest op een 1000 km lang parcours. Vier categorieën raceauto's demonstreren de nieuwste modellen van de meest fameuze raceautofabrikanten, zoals Aston Martin, Ferrari, Porsche en Lamborghini.

Over het circuit Autodrómo International do Algarve

Het racecircuit Autodrómo is in 2008 geopend en ligt nabij de badplaats Portomão. De lengte van het circuit varieert van 3465 tot 4692m en kan op 64 verschillende manieren worden ingericht. Het behoort met zijn moeilijk te beheersen bochten tot een van de meest uitdagende circuits van Europa. Het vliegveld van Faro ligt op slechts 70km afstand en het circuit is goed bereikbaar met de auto. Voor meer informatie over het circuit zie: http://www.autodromodoalgarve.com. Voor meer informatie over de Algarve als vakantiebestemming zie www.visitalgarve.pt.

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht