Nederlands fotomuseum


Bijzondere kiekjes

11-07-2009 - 31-08-2009
11:00 tot 12:30 uur

Iedereen ziet foto's op zijn eigen manier. Wat zie jij? Kom kijken naar de bijzondere foto's over het leven in Brazilië en vertel wat je ziet. Je kijkt je ogen uit.

Ook deze zomer zijn kinderen van harte welkom in het Fotomuseum. Dit jaar wordt elke woensdag en elke vrijdag om 11 uur de interactieve rondleiding `Gevonden voorwerpen' aangeboden. Gevonden voorwerpen is een interactieve doe-rondleiding voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar door de tentoonstelling Brazil Contemporary. Kinderen komen in hun dagelijks leven overal met beelden in aanraking. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe ze naar beeld kunnen kijken en worden ze zich bewust van wat ze zien.

Een ervaren museumgids die vaak ook fotograaf is, daagt kinderen uit om de tentoonstelling zelf te ontdekken aan de hand van koffers met voorwerpen en begrippen uit de fotografie. Hij of zij bespreekt wat zij (denken te) zien en begeleidt hen met kijkvragen en opdrachten. Kinderen leren fotografie beter te begrijpen door te kijken, te reflecteren, maar vooral ook te doen.

praktisch
Let op: Alleen op woensdagen en vrijdagen van 11 - 12.30 uur. Er kunnen maximaal 15 kinderen aan de rondleiding deelnemen. Aanmelden kan aan de kassa van het Nederlands Fotomuseum op de dag zelf.

kosten rondleiding
EUR 5,- per kind. Met Jeugdvakantiepaspoort 50% korting: EUR 2,50 per kind.
Daarnaast krijgen kinderen t/m 12 jaar gratis toegang tot het museum. Begeleiders betalen de normale entree.