Unie KBO partner van de Senior Games 2009 in Zeeland

30/07/2009 13:24

Unie KBO

Den Bosch, 30 juli 2009. De Unie KBO, met ruim 321.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, is officieel partner van de Senior Games 2009. Bijna 2000 50-plus sporters uit 33 landen, komen van 7 tot en met 13 september in Zeeland samen om hun sportieve krachten te meten, in 21 takken van sport. Van tennis tot golf, en van zwemmen tot wielrennen. Daarnaast is er tevens een groot aanbod voor recreatieve sporters: zo zijn er meerdaagse wandel- en fietstochten en verschillende sportieve workshops. Laten zien dat senioren op eigen niveau uitmuntend kunnen presteren, daar gaat het ons die betreffende week om.

Wat ooit begon als een droom wordt voor de organisatie van de Senior Games in september 2009 werkelijkheid. In de Verenigde Staten worden al sinds jaar en dag de Senior Olympics georganiseerd en menigeen in Nederland raakte gefascineerd door de manier waarop 50-plussers met hun sport bezig waren. Waaronder ook de Unie KBO. Stella Salden, directeur van de Unie KBO, is een groot voorstander van dit soort evenementen. "Ik vind dat er naar senioren nog te vaak gekeken wordt vanuit de zorgenkant. De vergrijzing, de kosten, de zorg. Dit soort initiatieven laat zien dat mensen nog tot op latere leeftijd actief bezig kunnen zijn. Voor veel mensen zal die toptijd niet meer weggelegd zijn, maar sporten draait om meer dan alleen een goede tijd neerzetten. Het gaat om in beweging zijn, en sport verbroedert, brengt mensen samen."

Salden: "We willen met ons partnerschap ook een signaal afgeven. Er is een grote groep senioren die nog heel vitaal en actief is tot op latere leeftijd. Ze zijn nog lang niet uitgeserveerd, maar staan juist volop in de maatschappij. Dat zie je ook aan het grote aantal vrijwilligers dat deze week actief zal zijn."

De Unie KBO heeft inmiddels een aanzienlijk deel van de vrijwilligers voor dit evenement uit eigen geledingen gerekruteerd en in een passende outfit gestoken. Daarnaast verzorgt de Unie KBO een hele week lang beweegclinics in Sportpunt Zeeland te Goes, hét episch centrum van de Senior Games 2009.

De Unie KBO wil samen met de Senior Games via het evenement in Zeeland het sporten voor 50-plus landelijk op de kaart zetten.





http://www.uniekbo.nl