Gemeente Cromstrijen


Buurtagent in Cromstrijen: Wilma Kwist

(30-07-2009)

De buurtagent is uw aanspreekpunt in de buurt. Zij signaleren problemen en lossen die op. Dit doet de buurtagent vaak in overleg met de gemeente, buurtbewoners, jongerenwerk en andere instanties. Samen met deze partijen werken zij aan de veiligheid in uw woonomgeving. Binnen de gemeente Cromstrijen zijn twee buurtagenten werkzaam: Wilma Kwist en Hans van 't Woudt. Zij stellen zich aan u voor op onze internetsite.

Mijn naam is Wilma Kwist en ik ben buurtagent in Numansdorp. De politie werkt sinds 2006 met buurtagenten. U moet de buurtagent zien als een soort regisseur van het dorp. De buurtagent volgde hiervoor een studie van 1,5 jaar.

De buurtagent pakt problemen zelf aan of doet dat in overleg met onder meer de gemeente, jongerenwerk en woningbouwvereniging Union. Het gaat dan vooral over de aanpak van de veiligheid in Numansdorp.

Iedereen wil immers wonen in een prettige, rustige en veilige buurt. U denkt misschien "wat heb ik hiermee te maken?". Veel! Alle inwoners uit Numansdorp kunnen een grote rol spelen. U moet daarbij denken aan zaken zoals vernielingen, overlast, jeugd en verdachte situaties die u bij de politie kunt melden. Ik ben afhankelijk van wat u hoort en ziet. Dus mede dankzij uw hulp kunnen wij zaken oplossen. Natuurlijk kunt u ook altijd informatie doorgeven via het telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.

Ik wil u aandacht vragen voor een probleem in Numansdorp dat al langer speelt. Het gaat dan over de overlast van jongeren meestal in het centrum van Numansdorp. De politie probeert hier zoveel mogelijk op in te spelen, ook met andere partijen. Ik doe hierbij een beroep op de ouders van kinderen die veel buiten zijn. Soms zijn kinderen tot midden in de nacht op straat. Mijn vraag aan de ouders is of zij weten waar hun kinderen mee bezig zijn en wat zij op straat doen. Ik vraag u eens in het dorp te kijken op de plaatsen waar ze zich bevinden en ga vooral het gesprek met de jeugd aan. Ik maak me zorgen om het alcohol- en drugsgebruik. Dit gebruik werkt weer andere problemen in de hand. Het doel van mij is te proberen problemen te voorkomen. Met de jongere jeugd in Numansdorp werk ik samen met de gemeente, de jongerenwerker en natuurlijk de ouders.

Mocht u met mij een gesprek willen dan kunt u mij bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar iemand op het politiebureau in Numansdorp. We hebben een gezamenlijk belang en dat is een veilige en prettige woonomgeving.