Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 30-07-2009

Stomdronken automobilisten betrokken bij aanrijdingen

TILBURG: De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige Tilburger. De man is naar eigen zeggen beroepschauffeur en zette zijn rijbewijs op het spel door dronken achter het stuur te stappen en vervolgens de ademanalyse te weigeren.

In de nacht van woensdag 29 juli op donderdag 30 juli kreeg de politie bericht dat er een man stomdronken naast zijn personenauto lag op de parkeerplaats bij het NS-station in Tilburg. Nog voordat de agenten arriveerden, was de man al in zijn auto gestapt en weggereden. In de Hoefstraat werd hij onderschept en aangehouden. Hij was erg dronken en kon zich met moeite staande houden. Zijn auto had rechtsvoor zichtbare en verse schade. Ook was de rechtervoorband lek en was zijn
rechterbuitenspiegel eraf. Vermoedelijk heeft de verdachte eerder op de avond ergens een ongeval gehad, wat hij ook toegeeft. Door het vele alcoholgebruik weet hij zich echter niet te herinneren waar dat precies gebeurd is.

In het politiebureau weigerde de 53-jarige Tilburger om mee te werken aan de verplichte ademanalyse. Hij pleegde daarmee een misdrijf, waarvan proces-verbaal is opgemaakt. De man kon zijn rijbewijs niet overleggen. Om die reden is zijn personenauto tijdelijk als onderpand in beslag genomen. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

TILBURG: Een 69-jarige vrouw uit Berkel-Enschot veroorzaakte een parkeerschade op de Madeliefstraat. De politie werd woensdagavond 29 juli 2009 omstreeks 21.10 uur ter bemiddeling erbij geroepen. De veroorzaakster bleek onder invloed en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ze blies een uitslag van 840 ug/l. Die uitslag was reden voor een proces-verbaal, invordering van het rijbewijs en een rijverbod van tien uur.

Agenten nemen luchtbuks in beslag

TILBURG: Omwonenden meldden woensdagavond 29 juli bij de politie dat er vanuit een achtertuin in de Lombardijelaan met een luchtbuks geschoten werd. Er was gezien dat twee mannen schoten op duiven die op een lantaarnpaal zaten. Ook zou er rakelings een persoon zijn
geschoten. De agenten gingen naar het bewuste adres en namen, gezien de gebeurtenissen, de luchtbuks in beslag. De verdachte, een 35-jarige man uit Oisterwijk, was het niet eens met de in beslagname en
verklaarde daar tegen in beroep te gaan.

Letsel bij verkeersongeval

TILBURG: De politie behandelde woensdagmiddag 29 juli een ongeval op de Burgemeester Letschertweg. Bij het ongeval raakte een vrouw gewond. De 55-jarige vrouw uit Rijen is voor medische onderzoek aan haar rug per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur bij een foutieve inhaalmanoeuvre. De bestuurders van twee personenauto's reden over de Burgemeester Letschertweg. In de richting van Tilburg. Op een tweebaansgedeelte besloot een 27-jarige automobilist uit Tilburger om zijn voorganger in te halen Op het moment dat hij wilde passeren kwam zijn voorganger (53-jarige man uit Rijen) ook onverwacht naar links waardoor er een kop-staart aanrijding ontstond. De auto van de 53-jarige Rijenaar kwam door de aanrijding tot stilstand tegen een verkeerslicht. Hierdoorr liep de inzittende 55-jarige vrouw verwondingen op. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd vanwege pijn in haar rug.

Laatst gewijzigd 30-07-2009 11:31 | © Regio Midden en West Brabant |