Gemeente Soest

.

Containers voor plastic afval worden aangepast

30 juli

De ondergrondse containers voor plastic afval blijven bestaan als achtervang voor de inzameling van plastic afval. De openingen worden bovendien zo aangepast, dat deze geschikt zijn voor de speciale plastic afvalzakken.

Het college van de gemeente Soest wil hiermee haar inwoners tegemoet komen, omdat een aantal van hen had aangegeven te weinig ruimte te hebben voor het opslaan van hun (plastic) afval.

Afgelopen juni is gestart met de huis-aan-huis inzameling van plastic afval. Deze inzameling is zo ingericht dat het plastic afval één keer per vier weken wordt opgehaald door Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

Dit betekent dat een huishouden haar plastic afval moet bewaren. Met name voor inwoners die klein behuisd zijn en een kleine berging hebben, levert dit problemen op.

Deze reacties ontving het college onder andere tijdens het wijkbezoek aan de Boerenstreek, waarop zij maatregelen heeft genomen.

De bestaande containers worden binnen enkele weken aangepast aan het formaat van de plastic afvalzakken.

Op een aantal strategische plekken in Soest en Soesterberg ontbreken nu containers voor plastic afval.

Daarom wil de gemeente in overleg met WBT De Eng, een wijk met veel hoogbouw, bekijken of nabij de supermarkt aan de Parallelweg een extra container kan worden geplaatst.

Ook wil de gemeente met het DBT in Soesterberg bekijken wat de mogelijkheden zijn om extra containers te plaatsen aan de Plesmanstraat/Simon Stevinlaan en de Apollo/Mercury. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze extra containers geplaatst gaan worden.